+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teljesen felújítják a futóvadlövő állásokat
2019. március 29. péntek 15:13 - Gyenesdiás
Teljesen felújítják a futóvadlövő állásokat
Jó ütembern halad a felújítás a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiási Sportlőterén. A futóvadlövő állásokat és kiszolgáló egységeit korszerűsítik. A lövészek által régóta várt beruházást saját forrásból finanszírozza a fenntartó társaság. Az elkövetkező hónapokban sok kiemelkedő viadalt rendeznek itt. A válogatóversenyek és edzőtáborok mellett júliusban Európa-bajnokságnak ad otthont a Csider-völgyi lőtér.

A felújítások elsődleges célja a biztonság növelése és a hangszennyezés minimalizálása. A lőállások elé alagutakat építettek, melyek ritkaságnak számítanak – mondja a létesítmény vezetője.  „Egy nyolc milliméteres acéllemez alkotja ennek az alagútnak a vázát, aztán kívülről belambériázva, hogy dekoratív legyen, belülről pedig még egy hangfogó szigetelést kap, ami elnyeli a hangot” - magyarázta Keczeli Zoltán.

A futóvadlövő pálya épülete teljes egészében megújul. 1963-ban történtek itt az első kapavágások, azóta ilyen jelentős beruházás nem történt. A klub számára nagyon fontos ez a felújítás, melyet a Bakonyerdő Zrt. saját forrásából finanszíroz. Jelen állás szerint a becsült költségek meghaladják a 20 millió forintot. A kivitelező gyors ütemben halad. Egy hónap múlva már EB válogatóversenyt rendeznek a lőtéren. 

„Az ország legjobb lövői itt fogják megmutatni tudásukat, hogy ki az, aki az EB-n részt vehet. E programok mellett aztán országos bajnoksággal fog befejeződni a válogatóknak a sora. Azt követően EB edzőtábor lesz a válogatottak részére, majd az Európa-bajnokság július 9-től 15-ig. És mindeközben a sűrű programok közepette még az erdőgazdaságok közötti lőversenyre is sort kerítünk” - nyilatkozta Keczeli Zoltán. 

Keczeli Zoltán hozzátette, most készült el a létesítmény hosszútávú terve, melyben a lőtér és környezetének minőségi fejlesztését fogalmazták meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó