+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Kiev City Balett Keszthelyen is sikert aratott
2019. március 26. kedd 19:21 - Keszthely
A Kiev City Balett Keszthelyen is sikert aratott
A balett történelem egyik legnagyobb darabját, a Rómeó és Júlia című darabot vitték színpadra a Kievi Állami Színház kiváló táncosai. A Kiev City Balett ezzel a klasszikus művel indult Európai turnéra, amelynek egyik állomása Magyarország, ahol az első előadással a keszthelyi közönséget örvendeztette meg a kiváló társulat.

Shakespeare drámáját a Rómeó és Júliát feldolgozták már fimben, musicalben is. A klasszikus mű balett adaptációjával érkezett Európai turnéja során hazánkba  a világhírű Kiev City Balett. Tavaszi magyarországi turnéjának első állomásán Keszthelyen vendégszerepelt a nagy múltú, profi táncosokból álló társulat. Az Ivan Kozlov  táncművész által vezetett világhírű együttes Európai turnéján évente 50 fellépést vállal. A magyar közönség előtt sem ismeretlen a profizmusuk. A Diótörő után négy évvel ezelőtt a Hattyúk tavát is láthatta tőlük a közönség.

"Korábbi tapasztalatokról tudok csak mesélni, nagyon pozitív a 2015-ös ill. előtte 2013-ban volt az első alkalom mikor idehoztuk őket Magyarországra és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, nagyon szereti őket a közönség és abszolút tudom mondani, hogy elégedetten távoznak az előadás után."- adott tájékoztatást a turné manager Kazinczy Gabriella.

Az Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai által bemutatott  darab az örök, mindig érvényű érzelmek, emberi gondolatok és cselekedetek megmutatkozása, Rómeó és Júlia igaz szerelmének tragikus, de felemelő történetében. A két család félreérthetetlen viszálykodása, a hagyományokhoz való ragaszkodás a nem mindennapi fiatal főszereplők élettörténete és küzdelme Shakespeare fiatalkori művében olyan korrajzot mutat, ahol az erkölccsel való szembenállásban még a szerelem is halálra van ítélve. A szereplők korhű ruhákban táncolták el az angol drámaíró legismertebb tragédiáját.

"Ez a darab nem csak azért szép és érdekes mert régi, ismert történet, hanem sok a mondandója, eredeti emberei érzelmek világán alapul. Lehetséges viszálykodást, tragédiát mutat be az embereknek. Én nagyon szeretem és az emberek is."- mondta el előadás előtt a tapasztalt táncos Pasha Medvedeva, aki azt is elárulta, hogy 15 éve nagy szerelem az életében a balett. Öt éve játszik  a Rómeó és Júlia darabban.

A két veronai család fiataljainak történetét, a könyörtelen igazságot bemutató klasszikus darabot tizennyolc elődásban, több városban mutatja be Magyarországon a Kiev City Balett. Már az első, a keszthelyi előadásuk is óriási siker volt a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó