Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Módosul a helyi építési szabályzat
2019. feb. 27. szerda | Keszthely
Módosul a helyi építési szabályzat
Keszthely közigazgatási területének helyi építési szabályzatának módosítását rendkívüli ülés keretében kezdeményezte a város képviselő-testülete. A tegnap elfogadott előterjesztés hátteréről, valamint a Balaton-part vízparti területeinek helyi építési szabályozásáról ma tartott sajtótájékoztatót a város polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a tervezett módosítás több területet érint. Az egyik a vitorláskikötő, ennek kikötői területté való minősítése szükséges. Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a korábbi zöldterület-besorolás változott kikötőire, maximum tíz százalékos beépíthetőséggel. A valóságban meglévő állapothoz igazodna ezzel a javasolt, elfogadás utáni előírás. A módosítás a Balaton parton található Balaton és Hullám szállók, a Pavilonsor és a focipálya tömbterületeit is érinti. "Itt jelenleg 30%-os beépítési százalékot enged meg a szabályozási terv. Ezt 50%-ra kívánjuk emelni. 12 és fél méter építménymagasságot enged meg a Balaton-parti szabályozás maximumként, mi ezt nyolc méterben fogjuk szabályozni. Jelenleg a pavilonsornak az építménymagassága hét és fél métert tenne lehetővé. A Hullám szállónk is sokkal magasabb ennél az építménymagasságnál és a Balaton szállónk is magasabb" - tette hozzá a polgármester.

A Helikon szálló a legmagasabb építmény, csaknem harminckét méter magas; de a legalacsonyabbnak számító Balaton szálló is tizenkét és fél méteres. Továbbra is cél az országos és helyi kulturális értékként is nyilvántartott Balaton és Hullám szállók hasznosítása. A polgármester szerint a pavilonsor további fejlődésének záloga a focipálya területének más irányba való hasznosítása: "Az önkormányzati tulajdonban lévő sportpályának is ilyen fejlesztési célokat tartunk majd kivel kivitelezhetőnek. Itt szállás férőhely építése is megengedett lesz ezentúl. Ez az önkormányzat számára - a véleményem szerint - eddig is egy holt vagyon volt, hiszen nem tudtunk vele mit kezdeni, sportolásra csak részben alkalmas. És ez egy fontos vízparti területünk."

A módosítás érinti továbbá a Szabadstrand környezetét, ahol a zöldterületeket szeretnék visszapótolni. Az előzetes egyeztetéseket lezáró képviselő-testületi döntést követően a Zala megyei főépítész a szakigazgatási szervek összehívásával várhatóan március hatodikán határoz.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. júl. 13. csütörtök 17:22 | Keszthely
24 napirend került a grémium elé csütörtöki testületi ülésén.
| 2023. már. 30. csütörtök 18:33 | Keszthely
A márciusi soros ülésen a Fenyves allé beépíthetősége volt a legfőbb kérdés.
| 2019. feb. 12. kedd 15:42 | Keszthely
Balaton-parti területek módosított építési szabályozásáról tartottak településrendezési lakossági fórumot
| 2023. feb. 9. csütörtök 17:09 | Keszthely
A város infrastruktúrafejlesztése és a Területi Operatív Program beruházásai kiemelt fontosságúak.
| 2022. máj. 24. kedd 18:29 | Gyenesdiás
Az ülésen Gyenesdiás klímatudatosságáról, az erdeményekről és a tervekről volt szó.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.