+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A költségvetés alkotás nehézségeiről
2019. február 21. csütörtök 18:15 - Keszthely
A költségvetés alkotás nehézségeiről
Sajtótájékoztatót tartott Csótár András és Dósa Zsolt bizottsági elnök. A FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselői a költségvetés alkotás nehézségeiről és a polgármesterrel fennálló nézeteltéréseikről beszéltek ma délután.

Csótár András hozzátette a pályázatokból megvalósuló fejlesztéseknél együtt tudtak működni Ruzsics Ferenccel, de más ügyekben eltérő véleményen voltak.

„A hivatal megítélésében és az ezzel kapcsolatos költségvetés elkészítésénél már markánsan más véleményen voltunk, mint polgármester úr. Nem tartjuk azt elfogadhatónak, hogy a szabálytalanságokat, a félretájékoztatásokat és az akadályoztatásokat mind elnézi a polgármester úr a fiatal jegyzőasszonynak, és emiatt úgy gondoltuk, hogy most felemeljük a szavunkat.” - mondta el az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke. 

Dósa Zsolt, a városstratégiai bizottság elnöke leszögezte: a polgármester sajnos az elmúlt években teljesen a jegyzőnő befolyása alá került és látszólag nem tud felelős, objektív döntéseket hozni.

„Már több alkalommal is hivatalosan jeleztük a polgármesterünknek, aki a jegyző munkáltatója, hogy a jegyző munkavégzése hiteltelenné vált számunkra, hiszen bizonyíthatóan akadályozta a bizottság munkáját, szándékosan valótlanságokat állított a bizottsági ülésen, valamint több millió forintos kifizetést hajtott végre Ruzsics Ferenc polgármester részére, az önkormányzat költségvetéséből, a képviselő-testület tudta nélkül.Polgármester úr az elmúlt években több millió forintos jutalmakkal díjazta a jegyzőasszony tevékenységét. Sajnos ez a szemlélet idén a város költségvetésére is rányomta volna a bélyegét, hiszen a polgármester által javasolt és az ellenzék által sem kifogásolt tervezet a polgármesteri hivatal további jelentős bővítését és belső kiadásnöveléseit tartalmazta volna sok tízmillió forintos többletkiadással.” - tette hozzá az elnök.

A bizottsági elnökök leszögezték ezt a FIDESZ-KDNP elfogadhatatlannak tartja és nem is támogatja. Csótár András kifejtette, az idei évben is csak a FIDESZ-KDNP többségének köszönhető, hogy ezen változtatni tudtak és a polgármesteri hivatalra költött tízmilliók helyett idén is érdemi, a város rendezettebbé tételét szolgáló, a keszthelyi polgárok életét javító fejlesztéseket tartalmazó költségvetést tudták elfogadni. Hozzátette: ezáltal 100 millió forintot köthetnek többek között utak felújítására, sporttámogatásra és a közterületek rendezettségét javító intézkedésekre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

A sajtótájékoztatón elhangzottakra tett reagálás IDE kattintva olvasható

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó