+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyre költözhet a Red Bull Air Race
2019. február 8. péntek 14:31 - Keszthely
Keszthelyre költözhet a Red Bull Air Race
A Red Bull Air Race helyszínének javasolja Keszthelyt és a Balaton nyugati medencéjét a város alpolgármestere. Nagy Bálint arra kérte a szervezőket, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy a térségben rendezzék meg a repülés Forma-1-es versenyeként számon tartott viadalt. A rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak azt mondta, eddig egyedül az dőlt el, hogy Budapesten 2019-ben nem lesz sportrepülőverseny.

Idén nem rendezhetik meg a Red Bull Air Race-ta fővárosban. A Főpolgármesteri Hivatal a héten közölte, hogy nem adják meg az engedélyeket az ez év júliusra tervezett eseményre. Tarlós István főpolgármester a Duna-kanyart, vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét javasolta alternatívaként.Keszthely alpolgármestere levélben fordult a világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez. Nagy Bálint azt javasolta, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is.

„Azt gondolom, hogy Keszthely, hévízi szállodakapacitás, a térség szállodakapacitása és a sármelléki repülőtérnek a közelsége akár alkalmassá is teheti a helyszínt, az meg hogy természeti szempontból egy szép területről van szó, az meg azt gondolom, hogy egyértelmű. Megvizsgálják a lehetőséget, illetve megvizsgálnak több lehetőséget is. Mai napon tudtam telefonon egyeztetni elnök-vezérigazgató úrral, meg fogják vizsgálni ezeket a lehetőségeket és a részletekről fognak tájékoztatni, miután a döntéshozók meghozzák a szükséges döntéseket.” - nyilatkozta televíziónknak Nagy Bálint.

Keszthely alpolgármestere hangsúlyozta, egy ilyen világverseny az egész ország szempontjából kiemelkedő jelentőségű, de a házigazda település is kiemelt szerephez jut. Világszerte milliók követik figyelemmel a világ 14 legjobb versenypilótájának futamait.

„Én azt gondolom, hogy a Balatonnak, a Balaton nyugati medencéjének különösen fontos, hogy olyan jelentős nemzetközi rendezvényeket is ide tudjunk csábítani, amelyek a térségnek nemzetközileg is növelik a marketingértékét és megismertetik nemzetközileg is Keszthelyt és térségét a leendő turistákkal.” - fogalmazott az alpolgármester. 

Nagy Bálint hozzátette: amennyiben a város szempontjából kedvező döntés születik, akkor érdemes a további részletekről beszélni. Leszögezte, ha kialakul a lista a szóba jöhető településekről, akkor a város és a térség lakóit is meg kell ebben az ügyben kérdezni.

Nem cél, hogy idén ne legyen Red Bull Air Race-futam Magyarországon – nyilatkozta a Világgazdaságnak Gyulay Zsolt. A rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: eddig egyedül az dőlt el, hogy Budapesten 2019-ben nem lesz sportrepülőverseny.Hozzátette: egy új helyszín felkészítése aprólékos munka, de ezzel együtt sem valószínű, hogy a július 13–14-re kitűzött magyar futam időpontja változna.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus