Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Bárki lehet virtuális légiforgalom irányító
2022. aug. 1. hétfő | Sármellék-Zalavár
Bárki lehet virtuális légiforgalom irányító
Bárkiből lehet virtuálisan légiforgalom irányító. A vACCHUN a virtuális légiirányító szimulációs hálózat magyar divíziójának tömörítője a Hévíz-Balaton Airport konferenciatermében mutatták be a tevékenységet. A virtuális hálózaton keresztül évente több mint 10000 gépet kezelnek és irányítanak. A világ bármely részéről lehet csatlakozni a játékhoz.

Így irányítják a virtuális repülők pilótáit a virtuális légiirányítók. Az online kikapcsolódást nyújtó játékba a világ bármelyik részéről bekapcsolódhatnak az érdeklődők. A pilótáknak úgy kell végig vezetniük a gépet, mintha élesben szálltak volna fel. Az irányítóközpontokhoz folyamatosan be kell jelentkezniük. A vACCHUN csapata a magyar területről segít.

„Ezt egy VATSIM nevű hálózat fogja össze. Ez az egész világon elérhető, van kb. 8-10 szerver szerte a világon, ahova online különböző kiegészítő ilyen kliens programok segítségével fel lehet csatlakozni a szimulátorokkal a repülőgépes oldalon is, meg az irányító oldalon is. És naponta ilyen – főleg esténként, nyilván akkor érnek rá az emberek, hazamennek és repülnek egy jót – kb. 1000-2000 gép repked a virtuális légtérben.” - mondta el Süle Balázs igazgató.

A pilótáknak nem, a légi irányítóknak azonban szükséges egy oktatáson részt venniük. Az elméletben és a gyakorlatban is sokat tud segíteni a csapat. Többször szerveznek olyan nyílt napos programot is, ahol bárki megismerkedhet ezzel a világgal. Céljuk az, hogy olyan virtuális légiforgalom irányítókat képezzenek ki, akik a szolgáltatás magas színvonalát tovább tudják vinni. A valódi irányításhoz szinte megszólalásig hasonló szoftver fejlesztője is a vACCHUN csapatát erősíti. Az amerikai helyett először magának készítette el a magyar változatot, majd később ezt a magyar társaság támogatásával szélesebb körben tették elérhetővé.

„Megcsináltuk a képernyőket és a kezelési felületet pontosan ugyanolyanra és akkor rettentő boldogok voltunk, hogy ezt mi Magyarországon tudjuk használni. Utána fogtuk magunkat és engedélyeztettük magával a hálózattal és onnantól kezdve az egész világon bárki tudja használni. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az egyik legnépszerűbb hál’ Istennek, úgyhogy nagyon jó érzés az embernek felmenni és látni, hogy több ezer ember használja esténként azt a programot, amit készítette.” - ismertette Csernák Gergő szoftverfejlesztő.

Az irányítók három körzetben, a Magyarország területén magasan repülő gépeket, a budapesti le- és felszálló gépeket és a földi mozgásokat vezették. Bár a szoftverrel csak a virtuális világban lehet irányítani, oktatásra is lehet alkalmazni. Több korábbi játékosból lett képzett légiforgalom irányító. Nem csak hazánkban, más országokban is engedélyezték a légügyi hatóságok ennek használatát.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. feb. 8. péntek 14:31 | Keszthely
Vizsgálják meg lehetséges helyszínként a Balaton nyugati medencéjét - javasolja Keszthely alpolgármestere
| 2015. jún. 17. szerda 09:36 | Sármellék-Zalavár
Hetente indulnak június közepétől szeptember elejéig repülőgépek Sármellékről a török riviérára.
| 2014. júl. 3. csütörtök 09:46 | Hévíz/Keszthely
A hévízi vendégéjszakák növekedését várják cseh CSA légitársaság új járataitól.
| 2022. dec. 14. szerda 17:19 | Keszthely
A biztonsági öv használatának fontosságára hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2021. aug. 9. hétfő 16:12 | Keszthely
Közlekedésbiztonsági bemutatót tartott a keszthelyi rendőrség a Bűnmegelőzési Irodánál.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.