+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombaton rajtol a Keszthely Triathlon
2018. június 6. szerda 16:14 - Keszthely
Szombaton rajtol a Keszthely Triathlon
Közel 3000 versenyzőt várnak az ötödik Keszthely Triathlonra. A versenyre nem csak hazánkból, hanem 18 országból érkeznek sportolók, hogy megmérettessék magukat. A verseny két napja alatt Keszthelyen és a várost a megyeszékhellyel összekötő főúton is teljes vagy félpályás útlezárásokra kell számítani.

2017-ben több mint 2000 versenyzővel rajtolt el a Keszthely Triathlon mezőnye. A versenyen részt vevők létszáma évről-évre növekszik, és bár amatőr megmérettetésről van szó, számos ismert és elismert sportoló is képviselteti magát. A versenyzők közép- és rövid távban mérethetik meg magukat, de gyermek- és éjszakai futammal is várják a sportolni vágyókat.

„Eddig 2000 fő körül volt a rekordunk, úgyhogy most 1000 fővel előrébb tudtunk lépni. 18 országból jönnek versenyzők, így összesen 197 külföldi versenyző jön, plusz a rokonok. Igazából mi amatőr sportesemény vagyunk, tehát a sportturizmusra épül. Itt azért eljönnek a hétvégére a családok. Tehát jön egy versenyző, akinek az átlagéletkora jellemzően 40-45 év körüli, és ő hozza a családját, gyerekét, feleségét, tehát viszonylag nagy a létszám.” - tájékoztatott Kristóf Róbert.

A triatlon versenyigazgatója elmondta, a verseny két napja alatt 800-an dolgoznak azért, hogy minden gördülékenyen menjen. A keszthelyi Balaton-parton már állnak a versenyközpont sátrai, ahová már péntek délutántól várják az indulókat. Szombaton és vasárnap, a verseny két napja alatt több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok.

„Pénteken csak itt lent a parton lesz rajtcsomag átvétel, a versenyzőknek Pasta Party-juk lesz, technikai tájékoztatót tartunk, sajtótájékoztatónk lesz délelőtt. Tehát már akkor beindulnak a munkálatok, de a komolyabb útlezárásokra szombaton és vasárnap lehet számítani. Szombat délelőtt lesz a középtávú triatlon versenyünk, amely nagyobb útlezárással jár. Itt figyeltünk arra az előzőekhez képest, hogy próbálunk minél rövidebb távon kihajtani Keszthelyről a kerékpárokkal.” - hívta fel a figyelmet Viczián Gábor, a program főszervezője.

A teljes útzár szombaton érinti a Kazinczy és az Erzsébet királyné utcát, valamint a Mártírok útját. Az éjszakai futás során a Csík Ferenc sétány, az Ady, az Apát, a Tessedik és az Erzsébet királyné utca, valamint a Móra Ferenc utca egy része lesz lezárva. A teljes útzár érinti a 760-as és a 76-os főutat is Nagykapornakig. Vasárnap a Deák Ferenc és a Georgikon utcában, a Hévízi úton is, valamint szintén a 760-as főúton lép érvénybe teljes útzár. Mindezek mellett félpályás forgalomkorlátozásra is kell számítani, részletek a www.keszthelytriatlon.hu/utlezarasok oldalon olvashatók.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus