+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombaton rajtol a Keszthely Triathlon
2018. június 6. szerda 16:14 - Keszthely
Szombaton rajtol a Keszthely Triathlon
Közel 3000 versenyzőt várnak az ötödik Keszthely Triathlonra. A versenyre nem csak hazánkból, hanem 18 országból érkeznek sportolók, hogy megmérettessék magukat. A verseny két napja alatt Keszthelyen és a várost a megyeszékhellyel összekötő főúton is teljes vagy félpályás útlezárásokra kell számítani.

2017-ben több mint 2000 versenyzővel rajtolt el a Keszthely Triathlon mezőnye. A versenyen részt vevők létszáma évről-évre növekszik, és bár amatőr megmérettetésről van szó, számos ismert és elismert sportoló is képviselteti magát. A versenyzők közép- és rövid távban mérethetik meg magukat, de gyermek- és éjszakai futammal is várják a sportolni vágyókat.

„Eddig 2000 fő körül volt a rekordunk, úgyhogy most 1000 fővel előrébb tudtunk lépni. 18 országból jönnek versenyzők, így összesen 197 külföldi versenyző jön, plusz a rokonok. Igazából mi amatőr sportesemény vagyunk, tehát a sportturizmusra épül. Itt azért eljönnek a hétvégére a családok. Tehát jön egy versenyző, akinek az átlagéletkora jellemzően 40-45 év körüli, és ő hozza a családját, gyerekét, feleségét, tehát viszonylag nagy a létszám.” - tájékoztatott Kristóf Róbert.

A triatlon versenyigazgatója elmondta, a verseny két napja alatt 800-an dolgoznak azért, hogy minden gördülékenyen menjen. A keszthelyi Balaton-parton már állnak a versenyközpont sátrai, ahová már péntek délutántól várják az indulókat. Szombaton és vasárnap, a verseny két napja alatt több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok.

„Pénteken csak itt lent a parton lesz rajtcsomag átvétel, a versenyzőknek Pasta Party-juk lesz, technikai tájékoztatót tartunk, sajtótájékoztatónk lesz délelőtt. Tehát már akkor beindulnak a munkálatok, de a komolyabb útlezárásokra szombaton és vasárnap lehet számítani. Szombat délelőtt lesz a középtávú triatlon versenyünk, amely nagyobb útlezárással jár. Itt figyeltünk arra az előzőekhez képest, hogy próbálunk minél rövidebb távon kihajtani Keszthelyről a kerékpárokkal.” - hívta fel a figyelmet Viczián Gábor, a program főszervezője.

A teljes útzár szombaton érinti a Kazinczy és az Erzsébet királyné utcát, valamint a Mártírok útját. Az éjszakai futás során a Csík Ferenc sétány, az Ady, az Apát, a Tessedik és az Erzsébet királyné utca, valamint a Móra Ferenc utca egy része lesz lezárva. A teljes útzár érinti a 760-as és a 76-os főutat is Nagykapornakig. Vasárnap a Deák Ferenc és a Georgikon utcában, a Hévízi úton is, valamint szintén a 760-as főúton lép érvénybe teljes útzár. Mindezek mellett félpályás forgalomkorlátozásra is kell számítani, részletek a www.keszthelytriatlon.hu/utlezarasok oldalon olvashatók.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár