+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zalai lett Az év erdésze idén
2018. június 27. szerda 16:15 - Keszthely/Zalaszántó
Zalai lett Az év erdésze idén
200 erdész közül lett a legjobb a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének Kerületvezetője. Tóth Péter 12 éve dolgozik a szervezetnél, és magas szintű szakmai tudásával sikerült győzedelmeskednie az Országos Erdészeti Egyesület versenyén. Az Év Erdésze címet először birtokolhatja a Bakonyerdő munkatársa.

Erdőjárásra indul Tóth Péter, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének egyik kerületvezetője. A Zalaszántó környékén körülbelül 1000 hektáros területen minden évszakban van tennivaló. Tóth Péter édesapja nyomdokain haladva választotta az erdészetet hivatásául, és a kezdetek óta a Keszthely környéki erdőkben tevékenykedik. 

„Magának a természetnek, az erdőnek és a benne lévő élővilágnak a szeretete, a benne lévő élővilágnak a megfigyelése volt, ami megfogott. Ez által választottam ezt a szakmát, ami inkább hivatásnak mondható, mert ezt csak szeretettel, tehát aki szereti az erdőt, az élővilágot, az tudja ezt élvezni és csinálni.” - mondta a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének kerületvezető erdésze.

Az erdész munkájához tartozik a csemeték ápolása, a kitermelt faanyag elszállíttatása, a fakitermelések megtervezése, a fatérfogatok és az erdőállományok felmérése és kijelölése. Tóth Péter 12 éve dolgozik az erdészetnél, 9 éve pedig a kerületében található erdészházban él. Azt mondja, munkáját így sokkal könnyebb ellátni. A Keszthelyi Erdészetben ő az egyetlen, aki még a régi szokás szerint az erdőben éli a mindennapjait. A fiatal szakembernek nagyon sokat jelent a verseny és az elnyert cím is.

„Ez a verseny nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy elindulhattam egy ilyen országos szakmai nagyszabású megmérettetésen. Itt az erdész szakmának a sava-borsa benne volt ebben a versenyben. Mi, mint erdészeknek a napi teendői, munkáinak az alapvető nehézségei és szépségei megjelentek itt a feladatokban.” - emelte ki Tóth Péter.

A Gyulán rendezett versenyre az indulási jogot a háziverseny, majd a pápai vetélkedő megnyerésével vívta ki magának az erdész. A megmérettetésen többek között lövészet, rönk-számbavétel, állományleírás és közjóléti feladatok terén kellett számot adniuk a tudásukról az indulóknak. A 150 éves Országos Erdészeti Egyesület versenyén most először sikerült a Bakonyerdő Zrt. erdészének győzedelmeskednie.

„Rendkívül büszkék vagyunk az erdészünkre, arra, hogy rendkívül komolyan készült erre a versenyre. Ebben a Bakonyerdőnek a többi munkatársa és az illetékes osztályok is segítették őt, és ennek úgy látszik, megvan az eredménye. Örülünk neki. Ez nem csak a Bakonyerdőnek, mint egy veszprémi székhelyű erdőgazdaság tölt el bennünket szakmai büszkeséggel, hanem Zala is büszke lehet rá, hiszen a Keszthelyi Erdészet Zala megyében található.” - tájékoztatott Szakács István, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének erdészeti igazgatója.

Szakács István hozzátette, a Bakonyerdő mintegy 60 ezer hektár állami erdőterületen végez szakmai munkát. Véleménye szerint az elért eredmény azt is mutatja, hogy Veszprém és Zala megyében egy szakszerű erdőgazdálkodás folyik.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó