+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bölcsődei családi nap az egészség jegyében
2018. augusztus 7. kedd 10:05 - Keszthely
Bölcsődei családi nap az egészség jegyében
Május 5-én indult a Magyar Bölcsődék Egyesületének országos roadshowja. Huszonegy bölcsődében Étel-Mozgás-Élet címmel rendezik meg azt az egészségnapot, ahol szakemberek,szülők, gyermekek együtt főznek,mozognak és játékos keretek között hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A program egyik állomása a hét végén a keszthelyi Szivárvány Bölcsőde.

A keszthelyi Egyesített Szociális Intézmények Szivárvány Bölcsődéjének udvarán néptáncosok, szülők, gyerekek együtt táncoltak azon a programon, amelyet a Magyar Bölcsődék Egyesülete Szervezett. A mozgalmas, egész napos rendezvény számos érdekességet kínált. Elsősorban azt, hogy a kicsik a szülőkkel együtt töltötték a bölcsődében a szabadidőt az udvaron kialakított hatalmas játéktéren.

"A rendezvénnyel az a célunk, hogy a bölcsődei ellátásra felhívjuk a figyelmet. Méghozzá ennek egy abszolút pozitív oldalára, hogy a családokat támogatóintézmény a bölcsődei ellátás és az országban 21 különböző ponton, legtöbb helyen megyeszékhelyen, de van ahol csak nagyobb városokban, megrendezésre kerül egy olyan egészségtudatos életmódot propagáló program, ahol természetes a családokat várjuk, de nem csak a kisgyermekkel, hanem ha nagyobb testvér van vagy akár a nagyszülők, tágabb rokonság is és együtt közösen tölthetnek el egy napot a bölcsődkében vagy a bölcsődék közvetlen környezetében."- adott tájékoztatást Pósfainé Sebestyén Bianka a Magyar Bölcsődék Egyesületének alelnöke.

A kicsik minden játékot kipróbáltak. Gyöngyöt fűztek, mászókáztak, autóztak. Készültek a rögtönzött falon a kézlenyomatok. Sokan látogatták a zöldségfelismerő asztalkát, ahol a gyerekek meg is  megkóstolták a friss zöldségeket. Míg az udvaron önfeledten játszottak a gyerekek, az épület mögötti sátorban szülők ismerkedtek a megfelelő  egészséges táplálkozással, ételekkel, az 1-3 éves gyermekek étrendjének összeállításával. Szakember segítségével megtanulták az egyszerű, tápláló, vitaminban gazdag ételek elkészítését is. A Családok Évében tartott országos rendezvény keszthelyi állomásán felnőttek is jól érezték magukat. A kikapcsolódás mellett hasznos információkkal gazdagodtak a saját és gyermekük egészséges életmódját illetően.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó