+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megyei Népdalverseny
2014. február 28. péntek 17:01 - Gyenesdiás
Megyei Népdalverseny
146 szólista és 58 együttes lépett a zsűri elé a két napon át tartó Megyei Népdalversenyen Gyenesdiáson. A Tiszán innen - Dunán túl országos népdaléneklési verseny Zala megyei döntője és az előfordulók több mint 800 általános és középiskolás gyermeket érintenek.

 Közös énekléssel indult a Megyei Népdaléneklési verseny Gyenesdiáson. Tanárok, szülők, versenyzők együtt üdvözölték a farsangi időszakot.

A Megyei Népdalversenyre nagy számban jelentkeztek az ifjú tehetségek, ezért a megmérettetést két napon keresztül bonyolították le. Az első nap, február 28-án a gyenesdiási Községháza épületében javarészt az általános iskola alsó tagozatosai léptek a színpadra.

A kétnapos népdalversenyen 146 szólista, illetve 58 kis-, és nagy együttes mutatta meg tudását és tehetségét. A gyenesdiási versenyre Zala megyei minden pontjáról érkeztek az énekesek.

A helyi énekcsoport tagjai egy gyenesdiási gyűjtésű népdallal köszöntötték a résztvevőket. Gyenesdiáson az 1960-as években gyűjtött népdalokat Hernád Tibor evangélikus lelkész. Az énekeket nemrég digitalizálták, és a helyi iskolás népdaléneklők előadásában lemezre is vették.

A zsűri maga közt tudhatta a Maczkó Mária népdalénekest, aki palóczföld neves énekművésze és a zalai verseny mellett az országos zsűri tagja is lesz, így már most felfigyelhet azokra, akik a budapesti döntőbe juthatnak. A zsűri több szempontot is figyelembe vett.

A szervezők és a pedagógusok nagy örömére egyre több településről érkeznek a népdaléneklési versenyekre, mely azt jelenti, hogy széles körben ápolják hagyományainkat és foglalkoznak a népzene valamely ágával.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó