+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megyei Népdalverseny
2014. február 28. péntek 17:01 - Gyenesdiás
Megyei Népdalverseny
146 szólista és 58 együttes lépett a zsűri elé a két napon át tartó Megyei Népdalversenyen Gyenesdiáson. A Tiszán innen - Dunán túl országos népdaléneklési verseny Zala megyei döntője és az előfordulók több mint 800 általános és középiskolás gyermeket érintenek.

 Közös énekléssel indult a Megyei Népdaléneklési verseny Gyenesdiáson. Tanárok, szülők, versenyzők együtt üdvözölték a farsangi időszakot.

A Megyei Népdalversenyre nagy számban jelentkeztek az ifjú tehetségek, ezért a megmérettetést két napon keresztül bonyolították le. Az első nap, február 28-án a gyenesdiási Községháza épületében javarészt az általános iskola alsó tagozatosai léptek a színpadra.

A kétnapos népdalversenyen 146 szólista, illetve 58 kis-, és nagy együttes mutatta meg tudását és tehetségét. A gyenesdiási versenyre Zala megyei minden pontjáról érkeztek az énekesek.

A helyi énekcsoport tagjai egy gyenesdiási gyűjtésű népdallal köszöntötték a résztvevőket. Gyenesdiáson az 1960-as években gyűjtött népdalokat Hernád Tibor evangélikus lelkész. Az énekeket nemrég digitalizálták, és a helyi iskolás népdaléneklők előadásában lemezre is vették.

A zsűri maga közt tudhatta a Maczkó Mária népdalénekest, aki palóczföld neves énekművésze és a zalai verseny mellett az országos zsűri tagja is lesz, így már most felfigyelhet azokra, akik a budapesti döntőbe juthatnak. A zsűri több szempontot is figyelembe vett.

A szervezők és a pedagógusok nagy örömére egyre több településről érkeznek a népdaléneklési versenyekre, mely azt jelenti, hogy széles körben ápolják hagyományainkat és foglalkoznak a népzene valamely ágával.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus