+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Énekszó a költészet napján
2014. április 12. szombat 08:11 - Keszthely
Énekszó a költészet napján
Dalba öntött versekkel ünnepelték a költészet napját a Fejér György Városi Könyvtárban. Az Énekmondó Együttes koncertjén különös figyelmet szentelt Cséby Géza verseinek, akinek három gyermekverskötete jelent már meg. Az író-olvasó találkozóval egybekötött koncerten vidám, játék és interaktív szórakozást kínáltak a keszthelyi általános iskolásoknak.

 Sok más költő mellett Cséby Géza egyik versét adták elő dalba öntve az Énekmondó Együttes. A költészet Napja alkalmából a zalaegerszegi társulat a keszthelyi költő gyermekverseit kihangsúlyozva lépett az általános iskolások elé.

Az Énekmondó Együttes dallamait vidám játékok és kiszámolók színesítették. Az előadás nem csak a gyereknek, hanem Cséby Gézának is elnyerte tetszését, aki számára különleges érzés dalban visszahallani verseit.

Sok más költőhöz hasonlóan Cséby Géza is gyermekeinek mondott először mesét, majd verset, melyek ebbe a piros könyvbe kerültek be. A keszthelyi költőnek összesen három gyermekvers kötete jelent meg: az Ákombák, a Póni ette makaróni és a Móra Ferencre emlékező ÁBÉCÉ.
Cséby Géza pozitívumként tapasztalta, hogy a koncertet és az előadást hallgató gyerekek tisztában vannak azzal, hogy mi is a költészet napja.

A Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára az ’Álomhét írókkal költőkkel’ nevet viselő programsorozata keretében április 16-ig még három alkalommal várja a gyerekeket különféle író-olvasó találkozókra.

A könyvtár programjairól részletesen tájékozódhatnak az intézmény honlapján, vagy személyes a felnőtt, vagy a gyermekkönyvtárban.

"A tudás kulcsa" oktatási és nevelési intézmények tevékenységének támogatása Keszthelyen könyvtári környezetben a TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0496 számú projektben valósul meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó