+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Énekszó a költészet napján
2014. április 12. szombat 08:11 - Keszthely
Énekszó a költészet napján
Dalba öntött versekkel ünnepelték a költészet napját a Fejér György Városi Könyvtárban. Az Énekmondó Együttes koncertjén különös figyelmet szentelt Cséby Géza verseinek, akinek három gyermekverskötete jelent már meg. Az író-olvasó találkozóval egybekötött koncerten vidám, játék és interaktív szórakozást kínáltak a keszthelyi általános iskolásoknak.

 Sok más költő mellett Cséby Géza egyik versét adták elő dalba öntve az Énekmondó Együttes. A költészet Napja alkalmából a zalaegerszegi társulat a keszthelyi költő gyermekverseit kihangsúlyozva lépett az általános iskolások elé.

Az Énekmondó Együttes dallamait vidám játékok és kiszámolók színesítették. Az előadás nem csak a gyereknek, hanem Cséby Gézának is elnyerte tetszését, aki számára különleges érzés dalban visszahallani verseit.

Sok más költőhöz hasonlóan Cséby Géza is gyermekeinek mondott először mesét, majd verset, melyek ebbe a piros könyvbe kerültek be. A keszthelyi költőnek összesen három gyermekvers kötete jelent meg: az Ákombák, a Póni ette makaróni és a Móra Ferencre emlékező ÁBÉCÉ.
Cséby Géza pozitívumként tapasztalta, hogy a koncertet és az előadást hallgató gyerekek tisztában vannak azzal, hogy mi is a költészet napja.

A Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára az ’Álomhét írókkal költőkkel’ nevet viselő programsorozata keretében április 16-ig még három alkalommal várja a gyerekeket különféle író-olvasó találkozókra.

A könyvtár programjairól részletesen tájékozódhatnak az intézmény honlapján, vagy személyes a felnőtt, vagy a gyermekkönyvtárban.

"A tudás kulcsa" oktatási és nevelési intézmények tevékenységének támogatása Keszthelyen könyvtári környezetben a TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0496 számú projektben valósul meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó