+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rügyfakadás új tornapályával
2014. április 30. szerda 06:17 - Gyenesdiás
Rügyfakadás új tornapályával
Felújították és bővítették az erdei tornapályát a gyenesdiási Nagymezőn. A Bakonyerdő Zrt. 3 millió forintból valósította meg a már időszerű munkát, melynek eredményét a Rügyfakadás tavaszünnep alkalmával élvezhették a természetbarátok. A Forrásvíz Természetbarát Egyesület rendezvényén főzőverseny, huszárbemutató és különféle játékok nyújtottak tartalmas kikapcsolódást a tavaszköszöntő hétvégén.

 Az elsők közt próbálta ki két unokájával Ács Mária a felújított tornapálya egyik elemét. A gyenesdiási hölgy unokáival és családjával évek óta visszajáró vendégek a Nagymezőről induló pályának. Kíváncsian jöttek el ismét, hogy megnézzék, hogy sikerült a felújítás.

A felújítás mellett új elemeket is beépítettek, így ezt a nagy pillangót is, amely hamar közkedvelt állomása lett az erdei tornapályának.
Az 1300 méteres, 16 állomásos pálya a 70-es évek végén épült, azóta több felújításon esett át, legutóbb 2001-ben, így már szükségessé vált az erdő kezelőjének - a Bakonyerdő Zrt.-nek - a 3 millió forintos beruházása.

A 16. Rügyfakadás tavaszünnepen nem maradhatott el idén sem a főzőverseny, melyre a Keszthelyi Feltámadás Cserkészcsapat is nevezett. Serényen szelték a kolbászt és pucolták a burgonyát a klasszikus cserkészlebbencsükhöz.

A gulyáságyú idén sem maradhatott a laktanyában. Keresztes József és csapata már 16 éve minden évben megfőzi gulyáslevesét a Nagymezőn.
A főzőversenyen mindig találni különlegességeket és jól megszokott klasszikus bográcsételeket. A Bokor Team egy baráti társasággal nevezett és egy vargányás vegyes vadpörköltet készített.

A Szegedi Honvéd zászlóalj bemutatója is színesítette a programot. A diákokból és felnőttekből álló hagyományőrzők bemutatták a 48-as szegedi honvédek felszerelését és fegyvereit.

A Rügyfakadás tavaszünnepen családi sorversenyekkel is készültek a szervezők, ezen kívül trambulinon, mászó falon és különféle játékokon próbálhatták ki magukat a vendégek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó