+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Balaton fagyija
2014. május 11. vasárnap 11:49 - Balatonmáriafürdő
Balaton fagyija
Balatonmáriafürdőn kapható a “Balaton fagyija”! Első alkalommal választották meg a Balaton fagyiját a “Nyitott Balaton” programsorozat keretében. A “Balatoni randevú” nevet viselő édesség egy balatonmáriafürdői, népszerű és sokak által ismert fagylaltozóból került ki győztesen a hét elején.

Balatoni randevú - ezt a nevet viseli az a győztes édesség, amit egy zsűri választott ki a címre benevezett fagylaltok közül. A látogatók egyelőre ismerkednek a Balaton fagyijával. A fagyiválaszték eleve óriási, így sokaknak nehéz a választás. A “Balatini randevú” a szép, fehér alapon piros színével kitűnik a választékból, így hamar megszületik a döntés.

Az elmúlt napokban már többen is hallottak arról, hogy ebben a fagyizóban készül ez az édesség, így sokan már úgy érkeznek: a fagyik királyát keresik. A “Nyitott Balaton” program keretében első ízben meghirdetett versenyre már februárban jelentkezett a fagyizó.
A fagyizó hátsó részében található konyhában született meg a “Balatoni randevú” nevet viselő győztes édesség. Alapanyaga egy üveg pezsgő, ezzel kezdik a főzést a mesterek. A családi vállalkozásban üzemeltetett fagyizó konyhájában a tulajdonos, Pálfi Attila és a fia dolgoznak, nyári szezonban már reggel fél hattól itt vannak és készítik a finomságokat. Egyidőben harminckét féle terméket kínálnak a vendégeknek.

A tégelybe engedett fagylaltkrémet ízlésesen elsimítják, majd egyedi díszítést kap, tetején a Balatonnal. Az idei szezonban viselheti ez a pezsgős marcipán szamócával készített termék a “Balaton fagyija” címet. A versenyre nyolc fagyizó jelentkezett és két-két terméket lehetett nevezni. A zsűrinek ez az édesség tetszett leginkább.

A fagyizó eddig sem panaszkodhatott a forgalomra, de amióta a verseny eredménye nyilvánosságra került, felbolydult az életük. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse a régió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait. A receptet hamarosan nyilvánosságra hozzák, így a nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek a fagyik királyát.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A Ligetplexben premier és 3D-s filmeket is láthatnak a filmszínházak szerelmesei.
 
Az autópálya- és a megyematricákat is meg kell újítani január 31-ig.
 
Az akadémikusról készült alkotást péntek délelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között.
 
Könnyebb lett a parkolás a piac területén.
 
A szervezők szerint a beltéri és kültéri programokon is szép számmal vettek részt az érdeklődők.
 
Harminc éve szolgálja a szakma fejlődését a Keszthelyi Növényvédelmi Fórum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó