Balatoni randevú - ezt a nevet viseli az a győztes édesség, amit egy zsűri választott ki a címre benevezett fagylaltok közül. A látogatók egyelőre ismerkednek a Balaton fagyijával. A fagyiválaszték eleve óriási, így sokaknak nehéz a választás. A “Balatini randevú” a szép, fehér alapon piros színével kitűnik a választékból, így hamar megszületik a döntés.
Az elmúlt napokban már többen is hallottak arról, hogy ebben a fagyizóban készül ez az édesség, így sokan már úgy érkeznek: a fagyik királyát keresik. A “Nyitott Balaton” program keretében első ízben meghirdetett versenyre már februárban jelentkezett a fagyizó.
A fagyizó hátsó részében található konyhában született meg a “Balatoni randevú” nevet viselő győztes édesség. Alapanyaga egy üveg pezsgő, ezzel kezdik a főzést a mesterek. A családi vállalkozásban üzemeltetett fagyizó konyhájában a tulajdonos, Pálfi Attila és a fia dolgoznak, nyári szezonban már reggel fél hattól itt vannak és készítik a finomságokat. Egyidőben harminckét féle terméket kínálnak a vendégeknek.
A tégelybe engedett fagylaltkrémet ízlésesen elsimítják, majd egyedi díszítést kap, tetején a Balatonnal. Az idei szezonban viselheti ez a pezsgős marcipán szamócával készített termék a “Balaton fagyija” címet. A versenyre nyolc fagyizó jelentkezett és két-két terméket lehetett nevezni. A zsűrinek ez az édesség tetszett leginkább.
A fagyizó eddig sem panaszkodhatott a forgalomra, de amióta a verseny eredménye nyilvánosságra került, felbolydult az életük. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse a régió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait. A receptet hamarosan nyilvánosságra hozzák, így a nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek a fagyik királyát.
Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs