+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sárgultak a gazdászok
2014. május 27. kedd 07:59 - Keszthely
Sárgultak a gazdászok
„Olyan mérföldköveket értem el itt, amire első évesként még csak gondolni sem mertem.” – így vélekedett a Georgikonról az egyik búcsúzó hallgató a sárgulási ünnepségen. Hagyományosan a Festetics kastély parkjában köszöntötték az alap, mester és felsőfokú képzésen végző 150 hallgatót, akik az országban egyedülálló képzést kaphattak a Georgikonon.

A Gazdász Himnusz éneklésével búcsúznak a Georgikontól a végzős hallgatók a Festetics kastély parkjában. Európa legrégebbi agrár felsőoktatási intézményében 1874-ben rendeztek először sárgulást.
A sárgulók nevében búcsúzott az almamátertől Búzás Előd. A Georgikon legősibb hagyománya a sárgulás, mely különleges pillanata minden hallgatónak, aki Keszthelyen tölthette el legszebb éveit.

A kastély impozáns épülete minden évben méltó helyszíne a sárgulásnak, ahol az egyetem alapítójának gróf Festetics Györgynek a tevékenységét méltatta Pálinkás Róbert múzeumigazgató, Keszthely város alpolgármestere.

A Georgikon Kar dékánja, dr. Polgár J. Péter bíztatva szólt az alap, mester és felsőfokú képzéseken részt vett hallgatókhoz, akiknek az ünnepélyes pillanatok után még számot kell adniuk tudásukról.

A megszólalók sorában dr. Freidler Ferenc a Pannon Egyetem rektora kitért a Georgikon hagyományaira és az itt szerzett képzések egyedülálló minőségére.
Az ünnepségen megkoszorúzták az alapító Festetics György szobrát, majd hagyományosan, palotástánccal zárult a 2014-es sárgulási ünnepség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó