+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi repülősnap Zalakaroson
2014. június 30. hétfő 10:40 - Zalakaros
Nemzetközi repülősnap Zalakaroson
Célunk, hogy egyrészt kiszolgáljuk a város szállodáit, és a hozzánk látogató turistákat, másrészt, hogy fellendítsünk ezzel egy új turisztikai ágazatot! - mondta Orbán Gyula a zalakarosi repülős napon.

A Zalaegerszegi Motorosrepülő Klub és a zalakarosi repülőtér bérlője az Aviado Kft. közreműködésével szombaton 20 lengyel, cseh, német és magyar ultrakönnyű kisrepülőgépből álló repülő kötelék landolt a zalakarosi fürdőváros repülőterén. A 40 főből álló vendégeket a repülőtér személyzete vendégül látta frissítőkkel és kávéval, majd ezután az egész csapat pár órát a zalakarosi fürdőben töltött, és a kellemes délután után röviddel 7 óra előtt a gépek felszálltak, hogy folytassák Magyarország kerülő útjukat, nyilatkozta Zsuppányi Zoltán a repülőtér vezetője.

A vendégek nagy megelégedéssel beszéltek a repülőtér állapotáról, a kedves fogadtatásról és a fürdőben kapott szolgáltatásokról.

A szombati nap repülési üzemét Nagy Ernő légiforgalmi tájékoztatással koordinálta, ezzel segítve a kötelékek biztonságos leszállását és felszállását.

A repülőtér bérlői azt a célt tűzték maguk elé, hogy a fürdővárost népszerűsítsék a külföldi, illetve hazai repülő klubokban is, és felhívják a figyelmet a kisgéppel rendelkezők széles táborának, hogy Zalakaros és környéke egy igazán repülőbarát környék. A környező országokban ca. 12 000 olyan magán vagy klub tulajdonban lévő repülőgép van, amelyik a Zalakarosi repülőtéren leszállhat. Célunk, hogy egyrészt kiszolgáljuk a város szállodait, és a hozzánk látogató turistákat, másrészt, hogy fellendítsünk ezzel egy új turisztikai ágazatot! - mondta Orbán Gyula a klub elnöke.
 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Elkezdődött a lépcső felújítása a Keszthelyi Kórház bejáratánál.
 
A belváros ikonikussá vált kávézója és pubja a régi stílust és irányt követi.
 
1,7 millió kockából állították össze az idei LEGO kiállítást a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.
 
Hazánk déli, keleti és észak-keleti megyében szórják ki repülőgépről a veszettség elleni készítményeket.
 
Megkezdődtek az őszi betegségek, sok a felsőlégúti megbetegedés.
 
A Fidesz-KDNP jelöltje 3 676 voksot kapott, míg a KÉVE indulója, Czuth Zoltán László 3 021-et.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó