Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Menetrendszerinti járat a Hévíz-Balaton Airporton
2022. jún. 16. csütörtök | Sármellék-Zalavár
Menetrendszerinti járat a Hévíz-Balaton Airporton
Menetrendszerinti járat landolt a Hévíz-Balaton Airporton. Mostantól heti két alkalommal közlekedik gép Dortmund és a zalai légikikötő között. Az üzemeltetők nem csak a vendégek számának növekedését várják, hanem újabb piacok becsatolását is remélik. Hévízen 2021-ben 659 ezer vendégéjszakát regisztráltak, a német piacnak Budapest után a fürdőváros a legkedveltebb desztinációja.

170 utassal landolt a Dortmundból érkező járat a nyugat-balatoni reptéren. Az Airbus A320-as mintegy egy és negyed óra alatt tette meg az utat. A gépet ünnepélyes keretek között, vízsugárral fogadták. A koronavírus óta ez az első menetrendszerinti járat a zalai légikikötőben.

„Nagyon nagy lehetőség az egész megye és az egész térség számára. Egyrészt azért, mert azt gondolom hogy ami a mindannyiunk fő célja – legyen szó Hévízről, Zalakarosról, Balaton-parti településekről, illetve a turisztika terén kiemelt településekről – nagyon fontos, hogy a turizmust, azon belül is a minőségi turizmust tudjuk erősíteni és javítani. Azt gondolom, hogy ahhoz egy ilyen járat kifejezetten nagy lehetőséget tud nyújtani” - mondta Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. 

Hévízen 78 ezer vendégéjszakát töltenek el a németek, ami a teljes forgalom egyharmada.  A német vendég, jó vendég. Javarészt egy hetet tartózkodnak a fürdővárosban, ami az átlag duplája.

"Nagyon szép utunk, kellemes repülésünk volt. Egy utazócsoporttal jöttünk" – mondta Angelina Kaluschni. 

A Magyar Turisztikai Ügynökségnek kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése. 

„Hévíz tekintetében a 2021-es számok tekintetében 174 ezer vendéget jelentett a tavalyi évben, ami összesen 659 ezer vendégéjszakát jelent. Abban bízunk, hogy ez a következő időszakban még jobb lesz és már most látjuk, hogy az első öt hónapra tekintve már 78 ezer vendégéjszakánál tartunk, ami igazán előremutató a következő időszakra és azt gondoljuk, hogy egy ilyen járatindítással ez csak szépen emelkedni tud” - mondta Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. 

A zalai repteret a Magyar Turisztikai Ügynökség és Hévíz közösen üzemelteti. Nagy előrelépés a COVID és a háború okozta válságban a dortmundi menetrendszerinti járat elindítása. A szakemberek azt várják, hogy ennek az eredménynek köszönhetően újabb desztinációkat tudnak majd megszólítani.

Papp Gábor polgármester: „Hévíz és térsége nem két-három hónapról szól, hanem adott esetben 12 hónapról szól. Most nem csak a kúravendégeket szólítottuk meg, hanem egy fiatalabb korosztályt is, ami nem menne a Balaton-part nélkül, a Balaton-parti attrakciók és a környező attrakciók nélkül. Nagyon-nagyon számítunk ezekre a településekre, ezekre a településvezetőkre.”

A dortmundi járat csütörtökön és vasárnap közlekedik. Nem csak Hévíz és Balaton, hanem a környező fürdők, Zalakaros és Kehidakustány is profitálhat a járatból.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Sármellék
A sármelléki és zalavári szovjet légierő ezredhez kapcsolódó emlékeket és tárgyakat keres a Balatoni Múzeum.
| 2023. ápr. 19. szerda 17:47 | Hévíz
138 utassal a fedélzetén landolt a gép a Hévíz-Balaton Airporton, a vendégek többsége Hévízen pihen.
| 2019. szep. 24. kedd 17:30 | Sármellék
A Karthago és a P. Mobil lépett fel a sármelléki laktanya területén a hétvégén.
| 2018. júl. 13. péntek 19:13 | Hévíz
A szünetmentes energia ellátás lehetőségeiről tárgyalt egy belga céggel Hévíz polgármestere.
| 2017. ápr. 10. hétfő 15:39 | Sármellék-Zalavár
Két német charter landolásával elindult a repülési szezon a Hévíz-Balaton Airporton.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.