+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Félidőben a balatonszentgyörgyi vasúti felüljáró felújítása
2014. július 17. csütörtök 23:20 - Balatonszentgyörgy
Félidőben a balatonszentgyörgyi vasúti felüljáró felújítása
Lassan a munkálatok felénél tartanak a balatonszentgyörgyi vasúti felüljáró felújítása során. Mint arról korábban többször is hírt adtunk, várhatóan szeptember közepéig csak félpályán lehet közlekedni ezen az átjárón. Május végén kezdték meg a munkát a dolgozók és a közlekedők azóta kényszerülnek hosszabb várakozásra.

Az autósok általában türelemmel várnak a lámpánál. Ám vannak olyanok, akik türelmetlenül - sokan a rövid zöld után a piroson is keresztülhajtanak. Mivel időjárás és forgalomfüggő a sor hossza, kibírható a várakozás.
A hídon május óta dolgoznak a munkások. Az útpálya északi oldala van lezárva azóta, itt hamarosan elkészülnek a munkákkal és várhatóan július végén - augusztus elején felcserélik a sávokat, utána a másik oldalon folytatják a felújítást.
A felújítást a Közút alvállalkozójaként végző Rend-Mobil Kft. ügyvezetője, Molnár Róbert elmondta: a hidat tartó két pillért ugyan nem cserélik ki, de külsőleg felújítják őket. A csiszolást követően egy speciális, só elleni védelmet is biztosító gumiréteget visznek fel rájuk a munkások. Ezek az új betonelemek kerülnek a két oldali rézsűkre, amikről a régi borítást hamarosan leszedik.
A teljes bekerülési összeg nettó százhuszonhárom millió forint lesz majd - ezt már Pécsi Norbert Sándor, a Közút kommunikációs osztályvezetője teszi hozzá. A Magyar Közútnak - bekerülési költségét tekintve - ez az idei harmadik legnagyobb beruházása az országban.
A szegély betonozása, az aszfaltrétegek beépítése, a vízelvezetés és az új korlát szerelése van még vissza a balatonszentgyörgyi vasúti felüljárón.
A felújítás során eddig még nem okozott különös fennakadást a forgalomban a lezárás, ám ez talán a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradó turistadömping miatt lehet így. A főszezon csúcsa még visszavan, így aki erre közlekedik, inkább induljon el időben.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus