+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Telt ház a Balaton Színházban
2018. szeptember 4. kedd 17:02 - Keszthely
Telt ház a Balaton Színházban
Szinte 100%-ban elfogytak a felnőtt bérletek a Balaton Színház 2018/19-es évadjára. Az idei évben a vígjátékok mellett szatíra és színmű is szerepel a repertoárban, a gyermekeket és a fiatalokat pedig zenés darabok várják. A bérletes előadások mellett több bérleten kívüli darabot is műsorára tűz a Balaton Színház.

A 2018/19-es színházi évad bérlet nyertese, Zachar Miklósné átvehette az öt előadásra szóló bérletét a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónőjétől. Az asszony férjével együtt 2002 óta rendszeres látogatója az előadásoknak, és saját bevallása szerint minden évadban talál kedvére valót. Azt mondja, a színházban töltött esték olyanok számukra, mint egy ünnep.

„Minden évben megvesszük a bérletet, sőt, nem csak a színi előadásokra, hanem a filharmóniára is, amióta az egyáltalán van Keszthelyen. A régi színházba, ami felújítás előtt működött, ott is volt bérletünk. Ez nekünk természetes igazából, nem is volt kérdéses, hogy veszünk-e bérletet vagy sem.” - mondta az asszony.

A Pannon Várszínház már szinte hazajár a Balaton Színházba. Tavaly Shakespeare Makrancos hölgy című vígjátékával mutatkoztak be, idén pedig egy szatírát hoznak el Keszthelyre, amely Bacsó Péter A tanú című könyve alapján készült. A felnőtt bérletesek azonban vígjátékot és színművet is láthatnak. A gyermeket mesejáték és mesemusical is várja, az ifjúsági bérletben pedig megelevenedik a trójai csata és a Csodaszarvas legendája is. A színház vezetése évek óta a nézők visszajelzései alapján válogatja az előadásokat.

„Mindig abban van a túlsúly, hogy vidám, könnyed és zenés előadásokat szeretne látni a közönségünk. Mondhatom ezt ugyanúgy a kisiskolásra és az ifjúsági előadásokra is. Ezt próbáltuk meg követni. A felnőtt előadásban, a felnőtt bérletes konstrukcióban lehet, hogy egy kicsit komolyabb az idei bérlet, hiszen ha azt mondom, hogy lesz Bacsó Pétertől A tanú a Pannon Várszínház előadásában vagy például az Advent a Hargitán Sütő Andrástól, tehát egy kicsit komolyabb bérlet, de remélem, hogy a közönségnek a tetszését ugyanúgy el fogja nyerni.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A bérlet árakat tekintve az ifjúsági bérlet ára 8 ezer forintra emelkedett, a gyermek és a felnőtt bérleteknél nincs változás. A gyermekek négy, a fiatalok három, a felnőttek pedig öt előadást láthatnak a 2018/19-es évadban. A Balaton Színház idén is kínál előadásokat azok számára, akik nem váltottak bérletet.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár