+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Válogatott kiscápák
2015. január 8. csütörtök 17:06 - Keszthely
Válogatott kiscápák
Már az olimpia lebeg a szemük előtt a legtehetségesebb keszthelyi kiscápáknak. A négy éve alakult egyesület nagy sikert ért el, hiszen négy úszóját a 2015-ös Jövő Bajnokai válogatott keretébe választották. A kiemelt tehetségek mellett mintegy ötven gyerek tagja a sportegyesület bő keretének. A sportra nevelés és az egészséges életmód mellett kiemelt cél a profi úszók nevelése Keszthelyen.

  Giczi Mátyás, Andor Benedek, Takács András és a tartalék kerettag, Bicskei Laura nagy reménységei az újkori keszthelyi úszósportnak.
Nem esélytelenek a gyerekek olimpiai tervei. Gyurta Dániel és Hosszú Katinka példáját követve a Jövő Bajnokai válogatott keretében nagy eséllyel indulhatnak el egy hosszú úton.

"Az a célom, hogy olimpikon legyek" -mondja Andor Benedek, aki amellett, hogy szeret úszni, nagyon jól érzi magát a csapattársaival is, akikkel sokat van együtt.

Giczi Mátyás már az elmúlt évben is válogatott volt, a kiscápák közt egyedüliként. Az ő szeme előtt is az olimpia lebeg.

A Keszthelyi Kiscápák SE elnöke Szántó Kata szerint nagyon hosszú és rögös út áll a négy gyerek előtt. A rengeteg edzés mellett kitartás, és támogatás kell előbb a szülőktől, majd az edzőktől, a várostól és végül az úszószövetségtől.

Takács Andrásnak Gyurta Dániel a példaképe. Azt mondja azért, mert a 200 méter mell a kedvenc száma, csakúgy mint az olimpiai bajnoknak.

Bicskei Laura szerint az iskola után néha fárasztóak az olykor két órás edzések, de azért kibírható, mert nagyon szeret úszni.

Csala Tamás és Szántó Kata kezei alatt pallérozódnak az ifjú tehetségek. A versenyekkel együtt akár hetente nyolcszor ugranak a medencébe a válogatott úszók. A lassan profi edzésmunkát végző 11 illetve 12 éves gyerekek óvodás koruk óta úsznak.

A Csik Ferenc Tanuszoda 2010-ben készült el, rá egy évre alakult meg a Keszthelyi Kiscápák SE, melynek négy év elég volt ahhoz, hogy válogatott úszókat neveljen. A Jövő Bajnokai program úszói a klubjaikban készülnek, havonta felmérőkön, negyedévente pedig versenyeken igazolják előrelépésüket.
Az év elején hivatalossá vált válogatott státuszok az egyesületnek, Keszthely városának és természetesen a gyerekeknek is nagy dicsőség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus