+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Régiós úszóverseny nyitotta az évadot
2018. október 1. hétfő 17:18 - Keszthely
Régiós úszóverseny nyitotta az évadot
183 ifjú úszó vett részt a Keszthelyi Kiscápák versenyén a Csik Ferenc Tanuszodában. Az V. Somogy és Zala megyei régiós körversenyen, nem csak a két megye egyesületei vehettek részt; Szombathelyről és Győrből is érkeztek az úszók. A házigazda egyesület sportolói sikeresek voltak a nyáron, szeretnék ősszel is megtartani formájukat.

A verseny nyitányaként az 5 és 9 év közötti korosztály képviselői vonultak fel a medence körül. A tanévben ez volt az első viadal a Csik Ferenc Tanuszodában.

A versenyzők új rajtkövekről ugorhattak a medencébe. A Keszthelyi Kiscápák eredményei alapján biztosított forrást a Magyar Úszó Szövetség az eszközfejlesztésre. A Somogy és Zala megyei régiós körversenyt négy egyesület hívta éltre. Keszthely, Marcali, Lenti és Csurgó egyesületei négy fordulóban bonyolítják a viadalt.

„A verseny kétféleképpen van értékelve. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy aki a ranglistán belül az első húszba ússza magát, hogy őt külön aranyéremmel értékeljük és így egyformán vannak a nagyon jók értékelve, megmutatja a mezőny erősségét.  Másrészről nagyon jó, hogy akik csak amatőr szinten, vagy még gondolkodnak, hogy szeretnék ezt csinálni, vagy nem vállalnak bele annyit, vagy kevésbé tehetségesek, de a mozgás, meg egy kis sikerélmény miatt itt tartja őket az úszósportnál” - mondta el a Mozdulj Csurgó ÚSE edzője, Dergeczné Szabó Sára. 

A legtöbb nevezést természetesen a házigazdák adták le. 142 futamon indult el a 37 kiscápa. A nyári országos versenyeken is nagy sikereket értek el a kiscápák. Folyamatosan fejlődnek a gyerekek. 

„200 mellen javítottam 11,5 másodpercet, 100 méter mellen 6 másodpercet és 50 méter mellen 2,5 másodpercet javítottam” - nyilatkozta büszkén Fonnyadt Zétény, a Kiscpák ifjú úszója. 

A sikeres nyárnak az is bizonyítéka, hogy összesen 21 érmet szereztek az országos bajnokságon a keszthelyi egyesület úszói. Kettő lányuk büszkélkedhet országos bajnoki címmel - újságolta el Szántó Kata, Kiscápák SE elnöke: 

„Hetyei Nóra 100 és 200 méter mellúszásban, Nett Vivien pedig 200 pillangón lett aranyérmes, országos bajnok, erre külön büszkék vagyunk. De 10 gyerek nyakába akasztottak érmet az országos bajnokságon. Szerintem ez nagyon nagy szó, hiszen tavaly négy gyerek ért el ilyen országos eredményeket, úgyhogy reméljük, hogy folyamatosan javulnak az eredmények, hiszen minden évben túl tudtuk szárnyalni az előző évet. Nagy kihívások és lehetőségek várnak ránk, reméljük, hogy a jövő nyáron is ilyen sikerekről számolhatunk be.”

Az V. Somogy és Zala megyei régiós körversenyen a házigazdák voltak a legeredményesebbek, 33 aranyérmet szereztek a kiscápák. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus