+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mindent a sportlövészetről
2018. október 3. szerda 19:29 - Keszthely
Mindent a sportlövészetről
A légpuskákat és a pisztolyokat is kézbe vehették az érdeklődők a BEFAG Lövészklub nyílt napján. A programot azzal a céllal szervezték meg, hogy bemutassák a lövészet világát és új sportolókat toborozzanak. A klub 55 éve működik Keszthelyen, jelenleg közel 100 sportolót foglalkoztatnak.

A puskafogás helyes technikáját is elmagyarázta a fiataloknak Keczeli Zoltán. A BEFAG Lövészklubjának nyílt napján az érdeklődők kipróbálhatták a légpuskát és a pisztolyt is, mindezek mellett pedig minden kérdésükre választ kaphattak a sporttal kapcsolatosan. A programon igazi rajongók is részt vettek.

„Nekem nagyon tetszik ez a dolog, hogy célozzak, meg hogy benne kell lenni, meg pontosan. Amikor eltalálod, akkor meg tök jó érzés. Nekem nagyon tetszik ez a lövészet dolog. Azért jöttünk el, mert egyszer az iskolában voltunk egy osztálykiránduláson, ahol kipróbálhattuk ugyanezt a fajta légpuskát, és hirtelen úgy vettem észre, hogy ez tetszik, hogy jó érzés kilőni, jó érzés betölteni, jó érzés megcsinálni. Meg rajongok is azért a lőfegyverekért.” - mondta az egyik érdeklődő, Doma Nándor.

A programnak a Bakonyerdő Zrt. légpuskás lőcsarnoka adott otthont. A lövészklub vezetése egy nyílt nap keretein belül adott lehetőséget az érdeklődőknek, hogy betekintést nyerjenek a sportlövészet világába. A résztvevők szemügyre vehették azokat az éles fegyvereket is, amelyeket a gyakorlott lövők használnak. A rendezvényen olyanok is voltak, akik a családi hagyományt szeretnék továbbörökíteni.

„Én is nagyon régóta vadászok, a fiam is vadászik és a lányom is vadászik. Tehát van egy ilyen hagyomány a családban, azon kívül úgy gondoltam, hogy az unokáimnak is célszerű volna megismerkedni azzal, hogy mégis mit jelent a lövészet.” - tájékoztatott egy másik résztvevő, Takács Ernő.

A lövészklub 55 éve működik Keszthelyen. Ez idő alatt sportolóik számos Európa- és világbajnoki címmel tértek haza a különböző versenyekről. A klub közel száz lövővel dolgozik, de mindig szükség van az utánpótlásra. Keczeli Zoltán azt mondja, a sportlövészeten tanultakat az élet más területein is hasznosíthatják a fiatalok.

„Ha nem az a cél, hogy a világbajnoki címet elhozni, vagy az olimpiai bajnoki címet elhozni, hanem az önfegyelemre való nevelés, a hosszú időn keresztül tartó koncentráció, akkor itt azt meg lehet tanulni, ami nagyon fontos úgy az iskolai tanuláshoz, mint később aztán a privát életben egy-egy munkahelynek a magas szintű viteléhez elengedhetetlen.” - tette hozzá a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke.

A lövészklub folyamatosan várja a jelentkezőket, akiket érdekel a sportlövészet világa. Az új tagok először a lőcsarnokban gyakorolhatnak a légipuskákkal, majd megfelelő felkészültség után éles fegyvert is kézbe vehetnek a gyenesdiási lőtéren.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó