+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mindent a sportlövészetről
2018. október 3. szerda 19:29 - Keszthely
Mindent a sportlövészetről
A légpuskákat és a pisztolyokat is kézbe vehették az érdeklődők a BEFAG Lövészklub nyílt napján. A programot azzal a céllal szervezték meg, hogy bemutassák a lövészet világát és új sportolókat toborozzanak. A klub 55 éve működik Keszthelyen, jelenleg közel 100 sportolót foglalkoztatnak.

A puskafogás helyes technikáját is elmagyarázta a fiataloknak Keczeli Zoltán. A BEFAG Lövészklubjának nyílt napján az érdeklődők kipróbálhatták a légpuskát és a pisztolyt is, mindezek mellett pedig minden kérdésükre választ kaphattak a sporttal kapcsolatosan. A programon igazi rajongók is részt vettek.

„Nekem nagyon tetszik ez a dolog, hogy célozzak, meg hogy benne kell lenni, meg pontosan. Amikor eltalálod, akkor meg tök jó érzés. Nekem nagyon tetszik ez a lövészet dolog. Azért jöttünk el, mert egyszer az iskolában voltunk egy osztálykiránduláson, ahol kipróbálhattuk ugyanezt a fajta légpuskát, és hirtelen úgy vettem észre, hogy ez tetszik, hogy jó érzés kilőni, jó érzés betölteni, jó érzés megcsinálni. Meg rajongok is azért a lőfegyverekért.” - mondta az egyik érdeklődő, Doma Nándor.

A programnak a Bakonyerdő Zrt. légpuskás lőcsarnoka adott otthont. A lövészklub vezetése egy nyílt nap keretein belül adott lehetőséget az érdeklődőknek, hogy betekintést nyerjenek a sportlövészet világába. A résztvevők szemügyre vehették azokat az éles fegyvereket is, amelyeket a gyakorlott lövők használnak. A rendezvényen olyanok is voltak, akik a családi hagyományt szeretnék továbbörökíteni.

„Én is nagyon régóta vadászok, a fiam is vadászik és a lányom is vadászik. Tehát van egy ilyen hagyomány a családban, azon kívül úgy gondoltam, hogy az unokáimnak is célszerű volna megismerkedni azzal, hogy mégis mit jelent a lövészet.” - tájékoztatott egy másik résztvevő, Takács Ernő.

A lövészklub 55 éve működik Keszthelyen. Ez idő alatt sportolóik számos Európa- és világbajnoki címmel tértek haza a különböző versenyekről. A klub közel száz lövővel dolgozik, de mindig szükség van az utánpótlásra. Keczeli Zoltán azt mondja, a sportlövészeten tanultakat az élet más területein is hasznosíthatják a fiatalok.

„Ha nem az a cél, hogy a világbajnoki címet elhozni, vagy az olimpiai bajnoki címet elhozni, hanem az önfegyelemre való nevelés, a hosszú időn keresztül tartó koncentráció, akkor itt azt meg lehet tanulni, ami nagyon fontos úgy az iskolai tanuláshoz, mint később aztán a privát életben egy-egy munkahelynek a magas szintű viteléhez elengedhetetlen.” - tette hozzá a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke.

A lövészklub folyamatosan várja a jelentkezőket, akiket érdekel a sportlövészet világa. Az új tagok először a lőcsarnokban gyakorolhatnak a légipuskákkal, majd megfelelő felkészültség után éles fegyvert is kézbe vehetnek a gyenesdiási lőtéren.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó