+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kreativitás, művészet minden mennyiségben
2015. július 20. hétfő 13:05 - Keszthely
Kreativitás, művészet minden mennyiségben
Jobb agyféltekés nyitott festészeti műhelyben tanulhatnak rajzolni azok a fiatalok, akik érzik magukban a kreativitást. Barta – Molnár Imola, művészeti pedagógus ötlete nyomán szervezték meg a Párizsi udvar kertjében a mini művészeti tábort. Egészen július 20-ig mehetnek délutánonként a gyerekek, hogy kipróbálhassanak különböző képzőművészeti technikákat.

Néhány perces gyakorlás után ilyen hatalmas buborékokat tudtak eregetni a levegőbe a gyerekek. Belemártották a botokra kötött zsinórokat a szappanos vízbe és már képződtek is a hatalmas színpompás buborékok.
A nyitott festészeti műhelyben nem csak ezt próbálhatták ki a gyerekek, hanem lehetőségük volt az agyagozás technikájának elsajátítására is, vagy akár a matricás üvegfestésre is. Barta Molnár Imola, művészet pedagógus ötlete volt a nyári festészeti műhely.
Az alkotás öröme együtt jár a kreativitás szabadságával. Itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő képzőművészeti technikát. Cziklin Anett az ikonfestéssel kísérletezik. Egy cserszegtomaji szakkörön ismerkedett meg az ikonokkal.
A nyitott festészeti műhely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kipróbálják magukat és felfedezzék a bennük rejlő művészt. A Művészház a művészetért Egyesület ősszel is szervez majd foglalkozásokat.
Ezekre a programokhoz 9 éves kortól lehet csatlakozni. A művészet pedagógus tapasztalata szerint gyerekkorban, még az általános iskola előtt tudják a kicsik a leginkább előhívni a bennük rejlő kreativitást. A Párizsi udvar festészeti műhelyébe még 20-ig lehet menni délutánonként 2 órától.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla
 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Festetics-kastélyban adtak hangversenyt.
 
Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét
 
Általános iskolásoknak szervezett tábort a keszthelyi rendőrség, a szórakozás mellett tanulnak is.
 
A balesetben nem sérült meg senki, anyagi kár sem keletkezett.
 
A tárlat dr. Petánovics Katalin, az 1970-es években gyűjtött népmesecsokrán alapul.
 
Az időközi választás után köszönetet mondott Kovács Viktória.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár