Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Hagyományteremtő nemzetközi művésztábor és kiállítás Gyenesdiáson
2023. aug. 14. hétfő | Gyenesdiás
Hagyományteremtő nemzetközi művésztábor és kiállítás Gyenesdiáson
Első alkalommal szerveztek Nemzetközi Művésztábort Gyenesdiáson. Az egyhetes alkotásra 13 művész érkezett a történelmi Magyarország több helyszínéről. A tábor alatt készült alkotásokból kiállítás nyílt a községházán.

Egy teljes hetet töltöttek együtt a művésztábor alatt az alkotók Gyenesdiáson. Gécseg András ötletgazda és főszervező már januárban megkezdte a művészek toborzását. Az általa meghívottak közül mindenki élt is a lehetőséggel. Buday Mihály festőművész Zalaszentgyörgyről érkezett:
Nagyon jó körülmények között éltünk egy hétig, ezért reméljük, hogy nagyon jó képek is készültek. Jó volt, mert barátok között vagyunk. Tehát ez egy összeszokott baráti csapat, aki már több művésztelepen is dolgozott együtt, így már ismerjük egymást és tudjuk, hogy a színvonal, amit hoznak, az megfelelő, tehát a szervező nem vall szégyent velünk.

Szombat délelőtt gyülekeztek a művészetkedvelők a Gyenesdiási Községházán. 13 művész 25 alkotásával találkozhattak az idelátogatók. Varga Petrának Papp Tímea olajfestékkel festett, majd azt kövekkel dekorált képe ragadta meg a figyelmét.
Nagyon-nagyon tetszik a kiállítás, mert sok művésznek a sokszínűségét lehet látni, úgy mint mögöttem is ez a „kő lelke” kép is, ami nekem nagyon-nagyon tetszik, hogy a természetnek a dolgait belevonják a művészetbe.”

A népszerű technikák minden része szerepelt a táborban. A kiállított alkotások között vannak olajfestmények, ikonok, de a pasztelkréta és az akrilfesték sem pihent a fiókban. Gécseg András elmondta, bár az ő műveiből is vannak kiállítva, inkább szervezőként tekint magára. A tábor ideje alatt társai igényeinek biztosítását vette legfőbb feladatnak.
Mivel az országban több helyen voltam már művésztáborokban, és barátságot kötöttem művészekkel,és szerettem volna, hogyha egyszer eljönnek ide haza hozzánk, Gyenesdiásra ezzel a céllal kezdtem el megszervezni ezt a tábort már év elején. Bízom benne, hogy kapok hozzá még segítséget, és ez folyamatos alkotótábor lesz évente egyszer itt Gyenesdiáson.” - fogalmazott GÉécseg András festőművész, főszervező.

Az I. Gyenesdiási Nemzetközi Művésztábor záró kiállítására több alkotó a történelmi Magyarország részéről érkezett. A főszervező elmondása szerint a tárlat nagy sikernek örvend, reményei szerint jövőre újra megnyithatják a nagyközség kapuit a képzőművészetek előtt. 

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jan. 16. kedd 17:39 | Gyenesdiás
Gyenesdiás csaknem ötezer főt számlál. A tavalyi évben is sikerült gyarapodnia a településnek.
| 2024. jan. 15. hétfő 16:14 | Gyenesdiás
Hadifogoly levelekből nyílt kiállítás Gyenesdiáson.
| 2023. dec. 5. kedd 19:09 | Gyenesdiás
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
| 2023. nov. 28. kedd 15:40 | Gyenesdiás
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.