+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Segítség a hadiárváknak
2015. augusztus 3. hétfő 13:20 - Keszthely
Segítség a hadiárváknak
Anyagi támogatást kaphatnak a hadiözvegyek és hadiárvák. A havi járandóságot azok igényelhetik, akiknek férjük, illetve édesapjuk 1938. November 2-a és 1945. Május 9-e között a II. világháborúban szolgálat teljesítés közben estek el , vagy hadirokkanttá váltak. Az anyagi hozzájárulást a Kormány Hivatalokban, illetve a Járási Hivatalokban lehet igényelni, amelyekhez az igazoló dokumentumokat is be kell szerezni. A hivatalok tanácsa szerint igénylés előtt érdemes tájékozódni, hogy ne utasítsák el a kérelmet.

 Még ma is könnybelábad Éva néni szeme, miközben édesapja frontról írt levelét olvassa. Személyesen soha nem mondhatta el a leírt sorokat lányának Porkoláb Ferenc. Éva néni csupán 3 éve tudta meg hogy a Don kanyarnál elesett édesapját a Rudkino temetőbe helyezték örök nyugalomra. A hadiárváknak igényelhető támogatás hírét Nagy Lászlóné örömmel fogadta. Elmondta, számára ez kedves gesztus, és egy csodálatos dolognak tartja, hogy még mindig gondolnak rájuk. Ez az összeg nagy segítség, ha víz, vagy éppen egy gáz számlát kell befizetni.

Talán az egyik utolsó levele Porkoláb Ferencnek a messzi Oroszországból

A második világháború az egyik legnagyobb és legtöbb halálos áldozattal járó fegyveres konfliktus volt. Magyarország embervesztesége összességében 1941 és 1944 között hozzávetőleg 950 ezer fő volt. Így nem volt olyan család, akit ne ért volna veszteség a háború során.

Egy igénylőlapot kell kitölteni az anyagi támogatáshoz. A formanyomtatványt a lakóhely szerinti járási hivatalban és a települési ügysegédeknél lehet kérni. Az igényléshez a halottá nyilvánítást, bírósági végzést, hatósági bizonyítványt kell beszerezni. Július végéig több mint negyven kérelem érkezett a Járási Hivatalba - mondta el Dr. Molnár Attila. A kérvényezésre határidő korlátozást nem szabtak ki. Fontos a tájékozódás az iratok tekintetében, hogy ne elutasítás legyen az eljárás vége.

Az anyagi támogatás a minimál nyugdíj 30 százaléka, azaz 8550 forint. Ez a havi rendszeres járadék körülbelül 18 ezer főt érint. Miután a Járási Hivatal elbírálja az erre való jogosultságot, a Nyugdíjfolyósító Intézet egy határozatban küldi el ezt az összeget az egyéb járandóságok mellé.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus