A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával hirdették meg az országos özétkeztetői versenyt, az idén ötödik alkalommal.Tradicionális ízeket képviselő ételekkel lehetett nevezni szeptember 30-ig, úgy, hogy a hagyományos ízek meghagyása mellett modernizálni kellett az ételeket.A versenyben két fős csapatok vehetnek részt, s felhasznált alapanyagok értéke nem haladhatja meg a 420 forintot. A selejtezőbe megküldött pályamunkák értékelését követően a dunántúli régiós elődöntőbe , a Keszthelyi Gazdasági Ellátószervezet mindkéát csapata bejutott.
Lázasan készülődneka megmérettetésre. Az egyik csapat szakácsa, Mészárics Zsuzsanna azt mondja, izgulnak, hogy nem lesz elég az idő, a megadott három óra. A keszthelyiek nem bznek a váéletlenre semmit. A verseny helyszíne majd egy vendéglátóipai szakközépiskola konyhája lesz, ami nagyon jól felszerelt, de ők mindent - kimérő edények, fűszerek - visznek magukkal.
A zsűri az elkészítést követően ellenőrzi a tradicionális ételek ma kor igényeinek megfelelő újszerűségét, a nevező csapat kreativitását és a tálalást.
Az elődöntőre Pécs városában november 14-én kerül sor.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió