Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Fehérkolbász töltő böllértalálkozó
2023. feb. 6. hétfő | Vindornyafok
Fehérkolbász töltő böllértalálkozó
16 település 17 csapata nevezett a vindornyafoki Fehérkolbász töltő böllértalálkozóra. A jó hangulat garantált volt, tangóharmonika szóra dolgoztak a résztvevők. Különleges ízvilágokkal is találkozhattak a rendezvényre kilátogatók.

A rossz időjárás miatt sátor alatt dolgoztak a benevezett csapatok a Fehérkolbász töltő böllértalálkozón. Mindenki próbált valami különleges kolbászt készíteni, hogy elkápráztassák a szomszéd gárdákat és az érdeklődőket is. A vindornyafoki csapatot a Horvátországból érkezett Győri Tibor erősítette.

„Ez eredeti horvát kolbász, és boroskolbász, úgy hívják, hogy boroskolbász. A fűszereket főzzük a borba, utána átfacsarjuk a levét a kolbászba. Úgyhogy szerintem nem megy bele fokhagyma, nem megy bele semmi, csak az ízek mennek bele, a fűszeres ízek és a só meg a bors, ennyi a lényege az egésznek, ez a titka. És van egy római kolbász, amit én egyszer csináltam itt, az meg fahéjas, meg szegfűszeges, meg tipikus originál római kolbász." - árulta el Győri Tibor a Vindornyafoki Böllér Gang csapattagja.

Baráti társaságok is összeálltak a kolbásztöltő megmérettetésre, az egyik csapat tagjai a vitorlázók közül kerültek ki.   

„A Sailing Team csapattal indultunk a versenyen, Veszprém, Siófok, Budapesti csapattal, Komlóról is jöttek közénk. Egy kikötőben vagyunk, egy csapat vagyunk, és eljöttünk megnyerni a versenyt. ”  -  mondta Kozinczki Tibor a Sailing Team csapattagja.

A gógánfai együttest 15 fő alkotta, bajor-, és hagyományos kolbászt is töltöttek. Már második alkalommal vettek részt a megmérettetésen. 

„Igazából a bajor kolbászt, azt nem mi csináltuk, hanem van egy fiatalember, aki begyúrta, a technikáját, azt nem árulja el, hogy mivel fűszerezte, hogy fűszerezte. A hagyományos kolbászt, az paprika, fokhagyma, bors, majornanna, ezeket raktuk így bele.” - tudtuk meg Kocsis Józsefnétól a Gógánfai Kolbászolók csapattagjától.

Vindornyafokon hetedik alkalommal töltöttek kolbászt. Az értékelést szakmai zsűri végezte. A 13 séfet kérték fel, hogy meghatározott szempontok szerint bírálják a kolbászokat. A finom kolbászokhoz elengedhetetlen a jó alapanyag, készülhetnek sertéshúsból, marhából, vagy akár szarvasból is. A fehérkolbászoknál a pirospaprika helyett zöldfűszereket használtak.

„A hangulat az átlagosan jó, és mindig jobb. Harmónikaszó, zenészünk lesz később, térzenész. Testvértelepülésünk Gógánfa polgármester asszonya, Nagy Márta megtisztelt minket, hogy eljöttek, 15-en jöttek a településről. Körülbelül 80-100 fő most a részvétele a rendezvényünknek, a településünk lakosságszáma pedig csak 140. Ehhez képest jól teljesítünk úgy gondolom.” - közölete Hág Attila Vindornyafok polgármestere.

A település a Veszprém – Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítványhoz beadott pályázaton 350 ezer forint támogatást nyert a rendezvényre.                                                                                                                         

| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
| 2023. dec. 1. péntek 16:14 | Keszthely
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
| 2023. okt. 31. kedd 16:38 | Vindornyafok
A hétvégén tartották a templom 30 éves jubileumát és az elszármazottak találkozóját.
| 2023. szep. 26. kedd 16:09 | Keszthely
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.