Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kolbászoltak Vonyarcvashegyen
2019. nov. 18. hétfő | Vonyarcvashegy
Kolbászoltak Vonyarcvashegyen
A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szombaton rendezte meg hagyományos, Katalin napi disznótoros és kolbásztöltő versenyét a községi rendezvénytéren A jó hírű,sikeres – immár 12. alkalommal megrendezett - programra az ország minden részéből érkeztek csapatok, hogy tájegységük receptjei szerint töltsék az ízletes kolbászt és eltöltsenek barátok között egy kellemes hét végi napot.

Az eső sem tántorította el az érdeklődőket szombaton. Sokan érkeztek Vonyarcvashegyre a kolbásztöltő versenyre ami  hagyományos disznóvágással kezdődött. Az állat leölésétől, a perzselésen és tisztításon át a rendfára húzásig és bontásig minden részletbe bepillantást nyert aki még nem volt disznóölésen vagy gyermekének szerette volna megmutatni. A Katalin napjához közeli rendezvényre 4-6 fős csapatok is érkeztek, hogy versenybe szálljanak  az idén is kolbásztöltésben. A jó hangulatú programra  évről-évre szívesen jönnek az emberek. Hozzák a hazai finomságokat, ötletesebbnél ötletesebb díszítő elemeket, amivel díszítik az asztalokat, hogy a zsűrinél minél jobb pontszámot érjenek el a terítés kategóriájában is. Ez a hat fős győri csapat is évek óta résztvevője a versenynek.

"Nagyon szeretünk ide jönni mert Vonyarcvashegy Győrhöz közel van és az a városunk. A Lido strand maga.  S maga itt a programon a varázs amit itt a polgármester úr vagy a többi szponzor kreditál. vonzó. Szeretünk ide jönni. Itt hagyomány van, disznóölés van, barátságosak az emberek, meg itt van a barátainknak a nyaralója, természetesen 3 napig itt elszállásol bennünket."- mondta a győri Baranyai András.

Folyamatosan díszítettek a versenyző csapatok tagjai, hogy tíz órára a kolbásztöltés kezdésére díszes, különleges asztalokkal, környezettel várják az érdeklődőket. A csapatok  kaptak 5 kg húst,azt saját recept szerint ízesítették, bekeverték és töltötték. Jól látható volt, hogy mindenki gondoskodott nagyobb húsmennyiségről is, hiszen  a versenyzők egy jó tekercs kolbásszal is hazavitték a nap hangulatát. Délben már sütötték a kolbászt. Egy-egy szépre sikerült példány került a szűri elé. De mindenki megkóstolhatta  az asztaloknál a házi kolbász, sonka, szalonna mellett a frissen készült kolbászt is. A jó házi pálinka sem volt ritka a hét végén Vonyarcvashegyen.

A rendezvény részvevőit a színpadon folyamatosan műsor szórakoztatta. A rendezvény nem csupán a hagyományok ápolása, a szórakozás hanem  turisztikai vonzerő szempontjából is fontos Vonyarcvashegyen.

"Hála Istennek meg tudjuk mutatni, hogy van élet a nyári szezon után is itt a Balatonnál, és egy óriási közösség összetartó ereje van nálunk ennek a disznótoros és kolbásztöltő versenynek. Köszönet a turizmus résztvevőinek akik ebben szerepelnek és a részvételüket kiteszik, azoknak a versenyzőinknek, akik már hagyományosan visszatérnek ide hozzánk évről-évre. S nem csak ezt a napot hanem ezt a hét végét is arra szánják, hogy itt töltik az éjszakájukat nálunk. "- mondta a település polgármestere, Pali Róbert.

Kora délután került sor az eredményhirdetésre. A részvételért  a versenyző csapatok emléklapot és ajándékot kaptak. A verseny legjobbjai kupával térhettek haza. Az idén 32 csapat versengett kolbásztöltésben Vonyarcvashegyen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
9 futam eredményeiért izgulhattak a vitorások szerelmesei
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A játékra az fgyvk.hu oldalon lehet regisztrálni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.