+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aktív hosszúhétvége
2016. január 6. szerda 08:21 - Keszthely
Aktív hosszúhétvége
Számos program közül válogathattak Keszthelyen és országszerte az érdeklődők 2015 utolsó és az új év első napjaiban. Óriási volt a forgalom a keszthelyi jégpályán, és a Festetics kastélyban is. A két ünnep között csaknem háromszor annyi látogatót fogadtak, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ezt játszóházzal, kedvezményekkel és különféle programokkal segítették elő a kastély munkatársai.

„Csináltam ilyen kézműves dolgokat, meg játszottam ilyen vonatosat.” - újságolja a kis Tollár Inez, hogy miket csinált a kastély játszóházában. Sok család kereste fel a kastélymúzeum és a Varázshangok által szervezett programot. Némelyek többször is ellátogattak a játszóházba. 

„Kicsit körülnéztünk, de leginkább ide leültünk és néztük a gyerekeket, ahogyan játszanak, meg mi is kipróbáltunk egy csomó olyan játékot, amit úgy egyébként nem ismertünk. Úgyhogy nagyon jó, bármilyen generációnak." - vélekedik Czelvikker Csilla, aki családjával kétszer is eljött a játszóházba. 

A Varázshangok Családi Játszóház újdonság volt a kastély falain belül. Babajátszótér, társasjátékok, egyéni logikai játékok és kézműves foglalkozások várták a vendégeket december 26. és január 2-dika között.

Kőhalmi Balázs, a játszóház vezetője elmondta: „Az első két nap folyamán még újdonságként számoltak velünk és kevesebben voltak egy picit és harmadik naptól kezdve pedig egészen a mai zárónapig rengeteg látogatónk volt. Azt lehet mondanom, hogy szerintem több száz család látogatott meg bennünket.”

A játszóház a kastély északi szárnyában kapott helyet, mely a hétköznapokon zárva van a nagyközönség előtt. A keszthelyiek most ráadásul ingyen tekinthették meg a báltermeket, lakosztályokat és a velencei tükörtermet is. Persze nem csak keszthelyiek, hanem a környéken pihenők is ellátogattak a kastélyba. „Mindenképpen meg akartuk nézni a kastélyt." - mondja a budapesti Kertesiné Borbíró Enikő. A hölgy és férje gyönyörűnek véli a kastélyt.  A déli szárnyat és északit is megnézték, valamint a parkot is megcsodálták.

A kastély célja az ingyenes belépővel az volt, hogy nyisson a keszthelyiek felé. A távolabbról érkezőket pedig gazdag élményekkel kívánták lenyűgözni. A két ünnep között összesen 3240 látogató érkezett ide, 1180 fővel többen, mint tavaly ugyanezen időszakban.

Szabadtéren is találhattak programot a keszthelyiek és az ide érkezők. A december első hétvégéjén megnyitott 300 négyzetméteres jégpályán óriási volt a forgalom. A korizókat mosdó, zárható szekrények, büfé és már korcsolya kölcsönző és élező is várja a Balaton-parton. A 45 főt befogadni képes pályánál folyamatos ügyelet és takarítói szolgálat van, a pályát folyamatosan karbantartják. A pálya hétköznapokon 16-20 óráig, hétvégén, tanítási szünetben és ünnepnapokon már délelőtt 10-től várja a korcsolyázni vágyókat.

A föld mélyére vágyóknak kiváló program volt a Tapolcai-tavasbarlang. A 180 méter hosszú barlangi evezéshez folyamatosan használatban voltak a csónakok. „Kis túlzással azt mondhatnám, hogy nyári forgalom van."  -mondta el kérdésünkre Bertalan András tárlatvezető.

Egy éve már nem csak a barlang, hanem a felette épült látogatóközpont is várja a vendégeket. Az interaktív és 3dimenziós elemekkel tarkított kiállításon a barlangok világával ismerkedhetnek meg az ide érkezők.

A Tapolcai-tavasbarlangot és a látogatóközpontját a januári átadás óta 145 ezren keresték fel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó