+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pályaorientációs napon tájékozódtak
2018. november 14. szerda 09:58 - Keszthely
Pályaorientációs napon tájékozódtak
A ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumában a Szakképzés Európai Hete alkalmából tartottak szombaton pályaorientációs napot. Nem csak az iskola tanulói, hanem a már érettségizettek is kaptak hasznos tanácsokat, ismerhettek meg lehetőségeket. A szakmai napon felsőoktatási intézmények, munkáltatók is segítettek a tanulóknak eligazodni a 18 év feletti tanulás, illetve a munka világában.

A pályaorientációs nap programjai több helyszínen folytak. Az egyik teremben szituációs játékkal oldották meg a feladatokat a tanulók, különös hangsúlyt fektetve a kommunikáció fontosságára. Különböző élethelyzetek, különböző közösségek, mert mindenre fel kell készülni egy diáknak, ha már elhagyja az iskola falait. A Szakképzés Európai Hetével egybeesett a hagyományos Közgáz napok programsorozat, melynek zárásaként hívtak meg előadókat, hogy segítsenek az iskola utáni évek választásában: tanulás vagy munka.

"Minden gyerek, aki bejelentkezik egy középiskolába napjainkban, az valamilyen irányba gyakorlatilag már pályát választ. A mi iskolánkban lévő szakmák már ugye valamilyen irányt mutatnak a gyerekeknek, mert nálunk három szakmára lehet jelentkezni: pénzügy-számviteli ügyintéző, az irodai titkár és a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakmákra, de ezen belül olyan sokféle ágazat ,árnyalat, annyiféle tennivaló lehetséges még, hogy szeretnénk, ha a gyerekek ebbe sokkal jobban belelátnának." - adott tájékoztatást Siszler Katalin igazgató.

A szakmai előadások gyakorlati érdekességeket is kínáltak. Szabaduló szobák, pályaorientációs foglakozások várták a tanulókat a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem előadójával. Szó esett arról is, hogyan alakulnak az átlag keresetek a világban, milyen a piacképes szakma. Lengyel Örs 11.osztályos tanuló szinte minden helyszínen érdeklődött. Nem a szórakozásról beszélt az előadóval, ő társaival abban a teremben volt, ahol - bár a jövőt illetően már döntött a diák - a munkalehetőségeket koordináló Fürge Diák képviselőjét  hallgatta meg. 

"Nagyon pozitívan értékelem ezt a napot, mivel rengeteg hasznos információt megtudtunk a továbbtanulásról és a munkavállalásról is. Én nem szeretnék itt maradni és ezzel a szakmával foglalkozni amit tanulunk, viszont számomra is nagyon hasznos volt ez a nap, mivel rengeteg hasznos információt megtudtam a pontrendszerről és a pontszámokról." - mondta az iskola tanulója.

A program több helyszínen zajlott. A Gazdaságtudomány Egyetem Bázisiskola keretében az Ipartestület székházában pszichológus által vezetett színházi előadáson is részt vehettek a tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár