+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teltház
2016. augusztus 19. péntek 15:47 - Keszthely-Balatongyörök
Teltház
Javarészt belföldi turisták töltik a augusztus 20-i hétvégét a Balatonnál. A televíziónk által megkeresett szálláshelyek mind teltházzal üzemelnek az ünnep alatt. Bár az államalapítási ünnep szombatra esik és nincs hosszú hétvége, ez sem vette el a pihenni vágyók kedvét. A Szallas.hu adatai szerint minden 6. belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti szálláshelyét.

A Szilvágyi család Szombathelyről érkezett Keszthelyre. A kilencfős társaság az augusztus 20-i hétvégét tölti el a Hotel Kristályban. Minden évben pihennek a Balatonnál, már a többedik alkalom, hogy az egész család együtt kapcsolódik ki.

„Szeretjük Keszthelyt, mindig sok program van. Még így augusztus 20-án nem voltunk, inkább előtte szoktunk lenni, de az idén most így sikerült. Reméljük, hogy az időjárás jobb lesz.” - mondta el Szilvágyiné Lőrincz Anita.

Péntek estére már teltház lesz a szállodában. Hétköznap is sok volt a vendég, így a takarítóknak is gyorsnak kellett dolgozni, hogy időben fogadhassanak minden vendéget.  A vidéki szállodákhoz hasonlóan itt is a belföldi vendégek vannak többségben, több mint 90 százalékos arányban. A német ajkú turisták mellett Lengyelországból is sokan érkeznek. 

A balatongyöröki Mandulavirág Vendégházban is teljes a foglaltság a hétvégére. A magánszállásban hat szoba van, melyben 10-12 főt tudnak elszállásolni. Itt is szinte csak magyar vendégek vannak. A legtöbben már áprilisban lefoglalták a szobákat erre az időszakra. Nyáron már nem is volt szabad hely, csak tavasszal tudtak hozzájuk szobát foglalni.  A tulajdonos nem csak a mostani időszakkal, hanem az egész szezonnal elégedett:

„Én nem panaszkodom, nekem már áprilisban is voltak vendégeim, júniusban a hétvégeken voltak vendégek és július 1-től gyakorlatilag szeptember 4-ig vannak vendégeim.” - nyilatkozta Bánkiné Király Zsuzsanna.

A Szallas.hu adatai szerint: az augusztus 20-i hétvégén is a fürdővárosok dominálnak az előfoglalások adatai alapján. Az öt legnépszerűbb település sorrendben Siófok, Debrecen, Budapest, Hajdúszoboszló és Eger. A leglátogatottabbak helyek között szerepel még Szeged, Balatonfüred, Gyula, Miskolctapolca és Hévíz.     Az átlagos foglalási érték 37 ezer forint, a szálláshelyét pedig minden 6. belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó