Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Rekordév lehet a turizmusban
2023. már. 8. szerda | Keszthely
Rekordév lehet a turizmusban
Akár a 2019-es turisztikai rekordév adatai is megdőlhetnek idén. A szakemberek a február, márciusi foglalási adatokból következtetnek erre. A főváros mellett továbbra is a Balaton a legnépszerűbb. Az egyre erősödő külföldi forgalom mellett továbbra is élénk lehet a belföldi turizmus. Ennek motorja a SZÉP-Kártya. Január végén 90 milliárd forint volt a kártyákon, ami a szálláshelyeken fog realizálódni.

A vendégéjszakák, a bevétel és a turisták száma kapcsán is rekordokra számítanak a szakértők idén. Ezt a várakozást erősítik a januári adatok is. Az év első hónapjában 1,9 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon az utazók, ami 15 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.Ebbe a keszthelyi apartmanba már januártól lehet foglalni időpontot a nyári pihenésre. Az előszezon foglaltsága elmarad az elmúlt évtől, ami a háború okozta gazdasági nehézségeknek tudható be. A főszezon iránt viszont nagy az érdeklődés.

Izer Péter szállásadó: „Nálunk így április elejétől, a húsvéti időszaktól egészen októberig folyamatosak a foglalások. Egy-egy hetünk van szabad kapacitásunk, ahova még várjuk a foglalásokat a nyári szezonra, de összességében nagyon bizakodóak vagyunk.”

Az ígéretes kezdés után februárban a foglalások száma már országosan elérte a 2 millió vendégéjszakát, ami 10 százalékkal haladja meg a tavaly februárit. A tavalyi első negyedév 5,9 millió vendégéjszakája után az előrejelzések 6,3 millióval számolnak az idén.

„Ősszel féltünk attól, hogy a rezsidémon miatt visszaesik az idegenforgalmi bevételek jelentős része, de nem így történt szerencsére. Jönnek a turisták is egyre nagyobb számban Budapestre, Keszthelyre, Hévízre, vagy a régióba. Balaton környékére már a nyári foglalások tényleg nagyon komoly lehetőségeket mutatnak. Azt is látjuk egyébként, hogy emellett jó pár egyéb dolog is vonzza majd ide a turistákat” - nyilatkozta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.  

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program is nagy vonzerő a vendégeknek, de Tour de Hongrie, a pápalátogatás és az atlétikai világbajnokság is nagyobb idegenforgalmat és hírverést generál hazánknak. Keszthelyen és térségében a megszokott turisztikai attrakciók mellett, a korábbiaknál nagyobb volumenű rendezvények is várják a vendégeket. Négynaposra bővül a Keszthelyfest, amely a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvénye.

2019-ben még nagyjából fele-fele arányban oszlott meg a belföldi és külföldi vendégek száma. A koronavírus járvány után a hazai turizmus erősödött, most növekvő külföldi forgalmat látnak. Németországból jön a legtöbb turista, Nagy-Britannia, Ausztria és a V4 országok a fő küldő piacok. Keszthely és Hévíz térségének továbbra is nagy vérveszteség a jól fizető orosz turisták elvesztése.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Hévíz
A Vállalkozók Országos Szövetsége közös eszmecserére, a sikerek és nehézségek megvitatására hívta össze a résztvevőket.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
A tó megkoszorúzása mellett Keszthelyen adták át a Balaton-díjakat is.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A találkozón szó esett a jövőbeni fejlesztésekről.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szeptemberig várja a vendégeket a Balaton-parton Keszthely egyik legnépszerűbb attrakciója.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.