Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A magánszálláshelyek is csillagokat kapnak
2022. nov. 10. csütörtök | Keszthely
A magánszálláshelyek is csillagokat kapnak
A szálláshelyminősítő rendszerről tartottak fórumot Keszthelyen. A Balaton Színházban a környék magánszállás tulajdonosai vettek részt a programon. Az érdeklődők megtudhatták, hogy mi a célja a rendszernek, hogy működik a regisztráció, és milyen követelményeknek kell megfelelni.

A pandémiát követően ismét fellendült a szállodák és a magánszálláshelyek forgalma. A hotelek minőségi besorolásáról már évek óta tájékozódhatnak a turisták, a magánszálláshelyeknél azonban ez eddig hiányzott. A rendszerbe január 1-ig kell regisztrálniuk, a kempingeknek, üdülőháztelepeknek és közösségi szálláshelyeknek ezt már idén június 30-ig meg kellett tenniük.   

„Annak idején, mikor bejött az NTAK rendszer Magyarországon, a Nemzeti Turisztikai Adatbázis Rendszer, akkor a szálláshelyek mennyiségileg és egyéb paraméterekkel rögzítve lettek. Egyetlen dolog hiányzott ebből a rendszerből, maga az, hogy milyen minőségben végzik az adott tevékenységet. Azt a hiányt pótolja a mostani minőségbiztosítási rendszernek a kidolgozása, illetve bevezetése. Gyakorlatilag a már működő szálláshelyek esetében is kell minősítést végezni, az újak esetében nyilván. A minősítésnek az a lényege, hogy olyan általános, összemérhető kategóriákon belül mutassa be a szálláshelyeket, a vendég olyan pontos információkat kapjon a szálláshely minőségével kapcsolatban, ami alapján könnyebben tud dönteni” - nyilatkozta Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. 

A fórumon a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület munkatársai mutatták be a rendszer működését.             Elhangzott, a minősítés bevezetése fokozatosan történik január 1-től. A szállodák és panziók által megszerzett védjegyek érvényessége nem változik. Ezekhez hasonlóan a magánszálláshelyek is 1-től 5 csillagig terjedő besorolást kapnak. A jövőben csak a minősített egységek működhetnek a piacon. Keszthelyen kiemelt jelentősége van ennek, hiszen nagyon sok szobakiadó működik a városban.           

Vozár Péterné alpolgármester: „Keszthely jelentős kulturális és turisztikai centrum számos látnivalóval. Mintegy félezer szálláshelyünk van különböző kategóriákban. Az idei évben nagy örömünkre gyarapodhatott ez a szálláshely kínálat a megújult Helikon Szállodával, és a következő évben is folytatódik ez, hiszen a mellette épülő Sirius szálloda is vendégeket fogadhat már. Nem mindegy, hogy elegendő szálláshelyünk, van, de még fontosabb, hogy ezek a szálláshelyek minőségben feleljenek meg.” 

A minősítő rendszer munkatársai pontozni fogják egyebek mellett a tisztaságot, a karbantartottságot, a szobák méretét, az alváskomfortot, a fürdő és a konyha felszereltségét, valamint a szolgáltatások mennyiségét és minőségét is. A minőségbiztosítási eljárás lefolytatása és a tanúsítvány megszerzése díjköteles. Az első minősítés díját azonban a magyar állam átvállalja.      

Regman Karola - Keszthelyi TV         

| 2023. már. 8. szerda 15:48 | Keszthely
A főváros mellett továbbra is a Balaton a legnépszerűbb.
| 2023. jan. 20. péntek 16:28 | Keszthely, Zalaegerszeg
Új szabályozás vonatkozik a SZÉP-kártyákra.
| 2022. aug. 11. csütörtök 17:12 | Keszthely
A külföldi vendégek száma közel négyszeresére nőtt.
| 2021. aug. 6. péntek 16:23 | Keszthely
Bár a szálláshelyek többségében kevés a szabad hely, a szektorban dolgozók szerint óvatosak a vendégek.
| 2021. jún. 22. kedd 19:29 | Hévíz
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.