+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A keszthelyi LISSÉ is részt vett a COOP Rallyn
2016. szeptember 10. szombat 17:37 - Keszthely
A keszthelyi LISSÉ is részt vett a COOP Rallyn
Keszthelyi állomása is volt a tizenegyedik COOP Rallynak, mely a magyar termékeket népszerűsíti. A LISSÉ Édességgyár a Dunántúl azon meghatározó gyártóihoz tartozik, melyek partnerei a CO-OP Hungary Zrt.-nek. A cégcsoport számára fontos, hogy bemutassa a legkiválóbb hazai élelmiszer-feldolgozókat, melyek termékeit az ország 1700 településén lévő üzleteiben kínálja. A száz százalékban magyar tulajdonú COOP tavalyi árbevétele 571 milliárd forint volt.

A COOP Rally idei versenyén több mint 80 élelmiszeripari és kiskereskedelemi cég csapata látogatott el a Dunántúl meghatározó gyártóihoz. A Coop Rally egy verseny, melynek során tovább erősödnek a szakmai kapcsolatok a magyar cégek között.

„Közösség és csapatépítő ez az egész, szerintem egy nagyon jó kezdeményezés, nem véletlen, hogy tizenegy éve sikeresen, évről-évre megcsináljuk.” - vélekedett nem sokkal a beérkezés után az egyik résztvevő, Szalayné Szilvágyi Erzsébet, aki a Sága Foods Zrt. képviseletében vett részt a rallyn.

A résztvevők a Lissé üzemébe is betekintést nyerhettek. Az édességgyár 2005-ben kezdte meg működését Keszthelyen. A LISSÉ 2013 óta folytat együttműködést a COOP-al. Három saját márkás terméket gyártanak az üzletláncnak, a kókuszrúd, a krumplicukor és a szőlőcukor mellett pedig már nagy mennyiségű szaloncukrot is szállítanak. Az egymás közt lebonyolított forgalom évről-évre növekszik - mondja az ügyvezető Faluhelyi Ferenc: 

„Én úgy gondolom, hogy az idén elkerüli a 30-40 milliós forgalmat, de ez egy folyamatos fejlődés eredménye, ez nem megy egyik napról a másikra. A COOP más jellegű üzleteket üzemeltet mint a nagy áruházláncok, tehát ő nekik meg kell találni a megfelelő termékeket, gondolok itt akár a retró termékekre, hiszen a legkisebb faluban is találunk COOP üzletet.”

Kölcsönös érdek a fejlődés – hangzott el a COOP Rally sajtótájékoztatóján. Takács László a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja elmondta, fontos hogy kisebb üzemeket is meglátogassanak. Az ilyen alkalmak során személyesen győződhetnek meg, hogy milyen körülmények között, hogyan gyártják a náluk forgalmazott termékeket.

„Így sokkal bátrabban tudjuk a szerződésnél is elvinni a döntést az ő irányukba, pozitív irányba. Arról nem is beszélve, hogy átadhatjuk munkatársainknak, akik szívesen ajánlják a boltba és így biztos, hogy közös, kölcsönös érdek alapján sokat tudunk forgalmazni.” - nyilatkozta Takács László. 

A COOP Rallyt kiemelten támogatja a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca képviseltében Dr. Nagy István államtitkár kihangsúlyozta, hogy a büszkék lehetünk a kiváló hazai alapanyagokra és Keszthelyen egy olyan példát találunk, amikor a feldolgozóipar egy kiváló hozzáadott értékkel is bír.

„Az alapanyag termelésünk mellé, hogy fokozzuk a mezőgazdaság, illetve a magyar gazdaság hatékonyságát, az élelmiszeriparra a pályázatok most indultak. Azok a GINOP pályázatok, melyek megnyíltak lehetőséget adnak arra, hogy ilyen, hasonló üzemek épülhessenek Magyarországon, hogy a feldolgozottsági szintet, a hozzáadott értéket minél többet tudjuk támogatni és minél többet tudjuk fejleszteni és ezzel együtt a dolgoz kezek számát tudjuk gyarapítani.” - számolt be a friss hírről a politikus. 

Az eseményen részt vett Ruzsics Ferenc , Keszthely polgármestere is. Köszöntőjében kiemelte, büszke arra, hogy ilyen vállalkozók működnek a városban. A városvezető fontosnak tartja, hogy jelenleg közel 65 főnek biztosítanak stabil munkát az édességgyárban.

A COOP Rally mezőnye szeptember 8. és 10. között a nyolc dunántúli állomást látogatott meg. A szakmai program részvevői a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2 000 milliárd Ft-ot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 50 000 munkavállalót képviseltek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus