+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A siker alapja a közös gondolkodás
2018. december 3. hétfő 15:18 - Keszthely
A siker alapja a közös gondolkodás
A Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatót Ruzsics Ferenc Advent első vasárnapján. A város Fő terén megépült gigantikus méretű, fából készült koszorút jótékonysági céllal építettek meg. A védnökséget vállalók is megjelentek a polgármesteri tájékoztatón.

Felgyulladt az első gyertya lángja  az óriás méretű tűzifából épült koszorún is Keszthelyen a plébánia templom előtti téren. A hatalmas építményt 100 köbméter fából építették meg egy egyedülálló kezdeményezést követően. Az indulásról,a támogatásokról és a karitatív  tevékenységről A Városháza dísztermében Ruzsics Ferenc tartott sajtótájékoztatót. A tájékoztatón megjelent az akció fővédnökségét felvállaló Dr.Márfi Gyula érsek  és a védnökséget vállaló támogatók.

"Egyrészt,hogy a keresztényi szeretetünket is megmutatjuk azzal,hogy majd a Szent Erzsébet Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat és  a Karitasz közreműködésével a rászorulók között,konyhakész állapotban,kályha kész állapotban fogja ezt a tűzifát kiszállítani az adventi időszakot követően. Másrészt pedig egy keresztény jelképnek a megjelenése bármelyik településünk ,bármelyik közterén. Felbátorít arra,hogy határozottan kiálljunk a Nyugat-európai törekvésekkel szemben."-Mondta el Ruzsics Ferenc.

Reisz Pál Sümegi Ferences rend rendház főnöke a tájékoztatón elmondta,hogy a koszorú megépítésével,majd a faanyag elosztásával megmutatják az emberek, hogy a jó dolgok támogatásával előbbre lehet jutni. Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész az akció kapcsán elmondta, nagyon örülne ha Európa is velünk lenne.Varga K László  az 50 köbméter fát biztosító Bakonyerdő Zrt vezérigazgatója a tájékoztatójában kiemelte, hogy ilyen kéréssel a Zrt 63 ezer HA-os területén működő 168 önkormányzat részéről még nem érkezett. De örömmel tettek eleget a kérésnek. Mihályi Norbert Jeromos tihanyi perjel si üdvözölte az ötletet, a megvalósítást és örömét fejezte ki a céllal kapcsolatban. A Szent Erzsébet  Jótékonysági Alapítvány  elnöke. Előházi Róbert a további együttműködésről biztosította az önkormányzatot. Elmondta,hogy  mindig örömmel tesznek eleget a rászoruló megsegítéséért kitűzött célok megvalósításában. Jelen volt Visegrád város képviseletében Mikesy Tamás aki elmondta miért csatlakoztak elsőként a keszthelyi felhíváshoz.

A képviselő hangsúlyozta:"azokat a gondolatokat  s azokat a célokat eljuttassuk az ország minél szélesebb rétegéhez,amik itt elhangzottak. Nekünk,azt gondolom,hogy Visegrádnak ez egy fontos szerepe,hogy segítse ezeket a gondolatokat eljuttatni másokhoz és ezért is csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez ."

A lelkünk melege  program tájékoztatójának zárásaként   követően Dr. Márfi Gyula fővédnök elmondta, hogy az ilyen és hasonló kezdeményezések mindig az emberségről, a segítőkészségről tesznek tanúságot, s azt támogatni kell.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó