+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közös gyertyagyújtás
2016. december 5. hétfő 14:29 - Balatongyörök
Közös gyertyagyújtás
Vasárnap kora délután gyújtották meg Balatongyörökön a település valamint a négy község-Balatongyörök, Gyenesdiás,Vállus és Vonyarcvashegy térségi koszorúján a második ,lila adventi gyertyát. Az ünnepélyes gyertyagyújtást szórakoztató program és kirakodóvásár kísérte.

Deák Ákos plébános áldotta meg Advent 2. vasárnapján a várakozás szent időszakában Balatongyörökön a négy település térségi valamint a község koszorúját. A hit gyertyája után az öröm gyertyáját is közösen gyújtották meg a település vezetők,.A második gyertya arra emlékeztet minket, ahogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust.

Biró Róbert a saját maga által vezetett balatoni üdülőközség koszorúján ismeggyújtotta a második gyertyát.A polgármester ünnepi gondolataiban az összefogást, a hovatartozás és a szeretet igazi értelmét emelte ki. Hangsúlyozva, hogy egy pillanatra meg kell állni, elgondolkodni és felhívni azt, aki sokat jelent nekünk, de régen beszéltünk vele.

Már hat éves hagyománya van a közös gyertyagyújtásnak a négy településen. Minden évben máshol kezdődik az adventi gyertyagyújtás. Ilyenkora polgármesterek a házigazda község lakóit is köszöntik, kívánnak sok örömet,boldogságot és egészséget , nem csak az ünnep emelkedett hangulatában, hanemegész évben. Vállus , a 136 lelket számláló kisközség delegációval érkezett Balatongyörökre.

A balatongyöröki adventi forgatagban szórakoztató műsor, kirakodóvásár,hazai finomságok és forralt bor várta a vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó