+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A közigazgatástól a kártevőkig
2017. január 18. szerda 13:01 - Keszthely
A közigazgatástól a kártevőkig
Ma kezdődött az a növényvédelmi fórum, melyen szakemberek három napon át tanácskoznak a növényvédelem aktuális kérdéseiről. A Pannon Egyetem Georgikon Kar Növényvédelmi Intézetének szervezésében immár 27. alkalommal rendezik meg a szakmai napokat.

Hazánk és a növényvédelmi szakma egyik legnagyobb rendezvényére érkeztek a szakemberek Keszthelyre, a 27. Növényvédelmi fórumra. A rendezvény három napon át öleli fel a növényvédelmi szakma aktualitásait, legnagyobb eredményeit.

A konferencia első napján köszöntötték a növényvédelem kiemelkedő alakját , Gáborjányi Richard professzort 75. születésnapján. A hazánkban és külföldön is elismert kutató a  tudományos közéletben és az utánpótlás nevelésében jelentős szerepet vállal ma is.  1964-től kíséri figyelemmel a szakterület változásait. A növényvédelmi szakembert Balázs Ervin akadémikus köszöntötte. Régi ismeretség alapján idézte fel a szakmában töltött éveit.

A tanácskozás három napján a mezőgazdaság növényvédelmet érintő aktualitásai kerülnek előtérbe. Úgy mint az éghajlati viszonyok változásai miatti felmerülő problémák valamint a termőföldeken, a szőlőültetvényeken és kiskertekben,  megjelenő új kórokozók, kártevők, melyek megjelenése nagy gondot okoz a gazdáknak, a növényvédelmi szakembereknek.

A szakma szerint azért is nehéz megbirkózni a mezőgazdaságban megjelenő új kártevőkkel, mert nagy problémát jelent,hogy a fiatal generáció nem érdeklődik a növényvédelem iránt. A számos újdonsággal szemben kevés a szakember.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus