Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Családokról a családoknak
2018. máj. 25. péntek | Keszthely
Családokról a családoknak
2018 a családok éve, ezért is tartja fontosnak az ADD meg a lehetőséget! Alapítvány, hogy őket állítsa a középpontba. Idén már harmadik alkalommal szervezik meg Keszthelyen a Családok Helikonját, amelynek pénteki napján a család és az iskola viszonya állt a középpontban. Szombaton a Balaton-partra várják az érdeklődőket, ahol színes programokkal kedveskednek a gyerekeknek.

A Családok Helikonjának első napján idén is sor került egy szakmai fórumra. A helyi és környékbeli szervezeteket várták egy beszélgetésre, kapcsolatépítésre. Szó esett arról, hogy mit vár el az iskola a szülőtől, és a szülő az iskolától. Hada Zsuzsanna pszichiáter kiemelte, fontos, hogy az oktatási intézmények és a családok folyamatosan kapcsolatban legyenek egymással, és létrejöjjön közöttük egy párbeszéd.                       

„A gyermek a mi szemünk fénye, a közös kincsünk, de ők azok, akikkel az iskola nevelési területen foglalkozik, szülő pedig szintén nevelési területről. Igen ám, de egészen mások az elvárások. Be kell valljam, hogy a kutatásaink azt mutatják, hogy nem is áll olyan távol az az elvárás, amit az iskola vár el a szülőtől, vagy a szülő vár el az iskolától. Ebben az évben megpróbáljuk ezt körbejárni, egy párbeszédet szeretnénk folytatni.” - emelte ki a pszichiáter.

Hada Zsuzsanna köszönetet mondott Keszthelynek azért, hogy immár harmadik éve befogadja ezt a rendezvényt. Kiemelte, a családok évében talán még fontosabb a 21. század kihívásairól beszélni, hiszen ma olyan nehézségekkel is szembetalálják magukat a családtagok, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt még nem voltak jellemzőek.        

„A net megjelenése, arra gondolunk, hogy a válások száma megnövekedett, és emiatt a család fogalma is átalakult. Nagyon fontos gondolat, hogy 1994-ben az ENSZ létrehozta azt a gondolatot, hogy a családokat középpontba fontos állítani, és 2014-ben az ENSZ főtitkára egy proklamációt adott, amelyben arról beszél, hogy a családok mindenféle vonatkozásban fontosak. Akkor is, ha ezek egyszülős családok, ha teljes családban él valaki. Tehát átalakult, a nagycsalád például kevésbé jelenik meg, holott nagyon fontos lenne.” - tette hozzá Hada Zsuzsanna.

A program második napjára a gyerekeket is várják a szervezők. 15 órakor a Fő téren a Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusa nyitja a rendezvényt, majd a résztvevők közösen vonulnak le a Balaton-partra. Itt modern tánc bemutató és számos gyermekkoncert várja a családokat. Mindezek mellett lesz kézműves sarok, játszóház és villám rajztanfolyam is. A fesztivál zárásaként idén is lufik segítségével kelnek szárnyra a gyerekek kívánságai.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 24. szerda 16:18 | Keszthely
A gyerekek már birtokba is vehetik a Balatoni Múzeum udvarán lévő létesítményt.
| 2022. jún. 13. hétfő 19:07 | Keszthely
A hétvégén több helyszínen rendezték meg a BalatonBike 365 elnevezésú túrát.
| 2022. máj. 31. kedd 16:02 | Vonyarcvashegy
A fürdőhely fejlesztésekkel és újdonságokkal várja a vendégeket a Balaton partjára.
| 2021. dec. 3. péntek 15:12 | Keszthely
Az eddigi és az új intézkedések a fiatalokat, a családosokat és az időseket is támogatják.
| 2021. okt. 20. szerda 17:39 | Keszthely
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.