+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyerekek és szüleik együtt a Tél-kupáért
2017. január 31. kedd 16:24 - Keszthely
Gyerekek és szüleik együtt a Tél-kupáért
Szánkóztak, hóembert öltöztettek és hülapátot is ragadtak a Csány-Szendrey iskola Tél-kupáján. A rendezvény idén nagykorúvá érett, tizennyolcadik lakalommal versenyeztek a diákok és szüleik. A szervezők elmondták: a cél nem a versengés, hanem az hogy gyerekek és felnőttek együtt játszhatnak.

Hó híján, a parketten szánkóztak a sorverseny résztvevői. Az iskola Tél-kupáján a gyerekek és szüleik közösen versengtek. A programot mindenki nagyon élvezte.

Az egyik apuka, Tóth László azt mondta: „Egyrészt a gyerekek iskolán kívül tudnak találkozni, nem tantermi keretek között és a szülőkkel is kialakul egy nagyon jó kapcsolat.”

A versenyen minden feladat a télhez kapcsolódott. Előkerültek a hólapátok, melyek segítségével ezúttal labdákat kellett irányítani. Hideg révén a kandallóba is be kellett gyújtani, ehhez egy kosárral kellett mihamarabb a fát eljuttatni egyik helyről a másikra. A versengést nagyon komolyan veszik a csapatok, de természetesen itt is érvényes az örök mondás, hogy nem a győzelem a fontos.

A versenyen a Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minden alsós osztálya részt vett. Ez több mint 260 tanulót jelent. A közös iskolai program szerevezésében az alsós tanító nénik mellett mindenki kiveszi a részét.A Tél-kupának nagy hagyománya van. Az ide évben lett nagykorú a rendezvény, erről Csikós Krisztina, főszervező beszélt: 

„18 évvel ezelőtt volt, amikor először elkezdtük. Egy nagyon kedves kolléganőnk, Purtné Szávai Mária volt az, aki kitalálta és igazándiból először Mikulás-kupa néven találódott ki és az ünnepeket megelőzve, hogy valahol, valahogy együtt ünnepeljünk – tulajdonképpen ez volt az elsődleges dolog. Hogy együtt legyünk, szülő és gyerek egy délelőttöt töltsön együtt, ez volt a lényege tulajdonképpen és hát 18 évvel ezelőtt indult el.”

A szervezők kiemelték, a program lényege, hogy szülők és gyerekek együtt játszanak. Az iskola Fodor és Deák utcai tagintézményéből összesen 12 osztály versengett a Tél-kupáért. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hatodszor lendült fel a rajtzászló a koraszülött futáson.
 
Kárpátaljai szobrász támogatására rendeztek jótékonysági délutánt.
 
A Híradó Plusz vendége Krasznai Tamásné igazgató.
 
Ezüstérmes lett Olaj Tamás, a Keszthelyi VSE sportolója.
 
Vidám, humoros előadásokkal érkeztek Várvölgyre az amatőr színjátszók.
 
Zöldünnepet tartottak az Erzsébet-ligetben.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár