+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti tojásvadászat
2017. április 17. hétfő 15:34 - Balatongyörök
Húsvéti tojásvadászat
A húsvéti nyuszi tojásaira vadászhattak azok, akik szombaton Balatongyörökre látogattak. A Bertha Bulcsu Művelődési Ház munkatársai évek óta megszervezik a Nagy Családi Húsvétolást, ahol számos vidám program várja a kicsiket. A délelőtti csokitojás keresés után délután bábelőadást láthattak a gyerekek, és számos húsvéti népi játékot is kipróbálhattak.

Csokitojások lepték el a Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarát Balatongyörökön. A kisebb gyerekek szülői segítséggel, a nagyobbak egyedül indultak tojáskeresésre. Volt, aki kiskosárba, mások pedig a zsebükbe gyűjtötték a finomságokat. A gyerekek körében minden évben nagyon népszerű a program, hiszen a kicsik mindig nagyon lelkesen várják a húsvéti nyuszit.

„Az a jó, hogy a húsvéti nyuszi mindig hoz valakinek valami ajándékot, meg csokikat, meg mindent.” - mesélte Kovács Gergő Antal.

A nagy családi húsvétolásra nem csak a helybéliek érkeznek, hanem a balatongyöröki nyaralótulajdonosok, és a településen pihenő vendégek is. Sokan már gyakorlottak a tojáskeresésben, de minden évben vannak olyanok, akik először vesznek részt a játékos húsvétvárásban.

„Első alkalommal vagyunk, tavaly lemaradtunk róla. Nagyon jó, nagyon kellemes kis programnak tartjuk. Három gyerekkel vagyunk, úgyhogy nekünk tiszta élvezet.” - mondta Börcsök Zoltán.

A közösségi ház udvarán elrejtett csokitojások gyorsan gazdára találtak, és az apróságok természetesen meg is kóstolták azokat. A húsvéti programot már évek óta szervezik meg a Bertha Bulcsu Művelődési Ház munkatársai. A szervezők szerettek volna egy játékos, ugyanakkor nem megszokott programmal kedveskedni a gyerekeknek a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan.

„Egy pár évvel ezelőtt merült fel, hogy jó lenne tartani húsvéti programot gyerekeknek. Elkezdtem az interneten nézegetni, hogy mégis a húsvéti játszóházon, a nyuszi simogatáson a bábelőadáson kívül mi az, amivel még fel lehetne dobni ezt az egészet. Akkor jött az ötlet, hogy rejtsünk el tojásokat és a gyerekek pedig vadásszanak rá a kertben.” - tájékoztatott Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője.

A tojásvadászat után sok család még élvezte a napsütést a játszótéren. A gyerekek hintáztak és homoksütit készítettek, a szervezők pedig egy élő nyuszival is kedveskedtek a kicsiknek. A programok sora délután a művelődési házban folytatódott. 

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus