+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti tojásvadászat
2017. április 17. hétfő 15:34 - Balatongyörök
Húsvéti tojásvadászat
A húsvéti nyuszi tojásaira vadászhattak azok, akik szombaton Balatongyörökre látogattak. A Bertha Bulcsu Művelődési Ház munkatársai évek óta megszervezik a Nagy Családi Húsvétolást, ahol számos vidám program várja a kicsiket. A délelőtti csokitojás keresés után délután bábelőadást láthattak a gyerekek, és számos húsvéti népi játékot is kipróbálhattak.

Csokitojások lepték el a Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarát Balatongyörökön. A kisebb gyerekek szülői segítséggel, a nagyobbak egyedül indultak tojáskeresésre. Volt, aki kiskosárba, mások pedig a zsebükbe gyűjtötték a finomságokat. A gyerekek körében minden évben nagyon népszerű a program, hiszen a kicsik mindig nagyon lelkesen várják a húsvéti nyuszit.

„Az a jó, hogy a húsvéti nyuszi mindig hoz valakinek valami ajándékot, meg csokikat, meg mindent.” - mesélte Kovács Gergő Antal.

A nagy családi húsvétolásra nem csak a helybéliek érkeznek, hanem a balatongyöröki nyaralótulajdonosok, és a településen pihenő vendégek is. Sokan már gyakorlottak a tojáskeresésben, de minden évben vannak olyanok, akik először vesznek részt a játékos húsvétvárásban.

„Első alkalommal vagyunk, tavaly lemaradtunk róla. Nagyon jó, nagyon kellemes kis programnak tartjuk. Három gyerekkel vagyunk, úgyhogy nekünk tiszta élvezet.” - mondta Börcsök Zoltán.

A közösségi ház udvarán elrejtett csokitojások gyorsan gazdára találtak, és az apróságok természetesen meg is kóstolták azokat. A húsvéti programot már évek óta szervezik meg a Bertha Bulcsu Művelődési Ház munkatársai. A szervezők szerettek volna egy játékos, ugyanakkor nem megszokott programmal kedveskedni a gyerekeknek a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan.

„Egy pár évvel ezelőtt merült fel, hogy jó lenne tartani húsvéti programot gyerekeknek. Elkezdtem az interneten nézegetni, hogy mégis a húsvéti játszóházon, a nyuszi simogatáson a bábelőadáson kívül mi az, amivel még fel lehetne dobni ezt az egészet. Akkor jött az ötlet, hogy rejtsünk el tojásokat és a gyerekek pedig vadásszanak rá a kertben.” - tájékoztatott Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője.

A tojásvadászat után sok család még élvezte a napsütést a játszótéren. A gyerekek hintáztak és homoksütit készítettek, a szervezők pedig egy élő nyuszival is kedveskedtek a kicsiknek. A programok sora délután a művelődési házban folytatódott. 

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó