Nem kellett zene nélkül készülődni a balatongyöröki főzőverseny résztvevőinek. A hangulat és a jó idő biztosítva volt a bográcsos ételek idei fesztiválján. Lelkesen jöttek főzőcsapatok az ország minden részéből, hogy ízletes ételeikkel bebizonyítsák: csapatban mindig, minden jobban sikerül.
A messziről jött versenyzők vadpörköltet készítettek. Miskolci,egykori egyetemisták szerveztek maguknak egy találkozót a versenyen, s nagyon jól érezték magukat.
A pünkösdi szezonnyitó utáni első nagy turista vonzó rendezvényt Balatongyörökön 4. alkalommal rendezték meg. A szervezők úgygondolták,hogy a nyári szezon programjainak nyitásaként remek alkalom egy főzőverseny- mondta Villányi Éva főszervező, a Bertha Bulcsú Művelődési Ház igazgatója.
A két tagú zsűri folyamatosan kóstolta az elkészült ételeket. Volt provanszi finomság, igazi marha, vad és sertéspörkölt. A pacal sem hiányzott a bográcsos ételek közül. A csapatok örültek az értékelésnek,de az igazi értékelés a közönségé volt. Mindegyik csapat étele hamar elfogyott,bizonyítva,hogy jól sikerültek a szabadban főtt ételek.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió