+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Harmadszor is Vigyázz rám!
2017. június 29. csütörtök 14:45 - Gyenesdiás
Harmadszor is Vigyázz rám!
Harmadik alkalommal adták ki a Vigyázz rám! című környezetvédelmi társasjátékot. A Nők a Balatonért Egyesület tagjai tízévente jelentetik meg a foglalkoztatót, és minden kiadásban újabb állatokkal és növényekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A 2017-es kiadást Gyenesdiáson mutatták be, ahol a kicsik ki is próbálhatták azt.

A Balaton élővilágát ismerhetik meg a gyerekek a Nők a Balatonért Egyesület társasjátékával. A foglalkoztató 1997-ben jelent meg először azért, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a Balaton védelmére. A játékot tízévente kiadják, és mindig változtatnak rajta. A gyenesdiási gyerekek elsőként szerezhettek tudomást arról, hogy miről is szól a 2017-es kiadás.

„Az állatok védett fajairól, meg a növényeknek a neveiről. Arról, hogy valamelyik mérgező-e, mert azzal kell vigyáznunk, meg, hogy a védett növényeket ne szedjük le. Vigyázzunk a környezetünkre.” - mondta az egyik játékos, Bakonyi-Gróf Anna.

A játék alapja nem változott, viszont a kócsagos és csigás feladatkártyákra új kérdések, a játéktáblára pedig új növények és állatok kerültek. A gyerekek továbbra is Keszthelyről indulva hajózhatják körbe a Balatont, és ismerkedhetnek az élővilággal. A Nők a Balatonért Egyesület elnöke egy sajtótájékoztatón mutatta be a játék harmadik kiadását. Szauer Rózsa kiemelte, nagyon fontosnak tartja a gyerekek szemléletformálását és a tudatos gondolkodásra nevelést. Ehhez pedig jó eszköz egy társasjáték, ahol a gyerekek úgy szerezhetnek információkat, hogy közben jól is szórakoznak.

„Tájékozottabbak, ez egyértelmű, mert játszva nagyon sok mindent megtanulnak. Tulajdonképpen ebben egy memory játékként vannak benne ezek a növények és állatok, mert egy kártyát megkapnak, és azon kell elhelyezni. Elsőre nem tudják, másodikra még lehet, hogy gondolkodnak, de harmadikra már könnyedén meg tudják nevezni, hogy mi az a növény, vagy az az állat.” - emelte ki a Nők a Balatonért Egyesület elnöke.

A harmadik kiadás esetében a játéktábla másik fele sem maradt üresen. Ide egy malom játék került, amelyet akár egyedül is játszhatnak a gyerekek. Emellett helyet kapott itt négy, balatoni vízimalom is rövid ismertetővel és elérhetőségekkel, így ezek akár egy kirándulás alapjául is szolgálhatnak. A játékkal többek közt a NABE rendezvényein és a térség oktatási intézményiben találkozhatnak a gyerekek, de a keszthelyi Tourinform Irodában meg is lehet vásárolni.

Regman Karola - Keszthelyi TV    

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus