Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Értéktárba került a NABE helyi csoportja
2022. dec. 2. péntek | Keszthely
Értéktárba került a NABE helyi csoportja
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja. Számos helyre hívták őket környezetvédelmi társasjátékukkal, konferenciákon vettek részt, vezetőjük pedig Balaton-díjat kapott. Idén bekerültek a Keszthelyi Értéktárba is. Legutóbbi közgyűlésükön vették számba az idei eseményeket.

A hagyományos Víznapi Balcsi-Partyval kezdték meg idén is tevékenységüket a NABE helyi tagjai. A magyar tenger megkoszorúzása után vízkóstolásra várták az érdeklődőket. Idén is átadta a Balatoni Szövetség a Balaton-díjat, melyet ebben az évben Vetőné Zeke Erzsébet vehette át. Összesen 10 helyszínre vitték el társasjátékukat. Keszthely mellett Balatongyörökön, Balatonmáriafürdőn és Kápolnapusztán is játszva tanítottak. Nemesvitán volt a Nők a Balatonért Egyesület Zöldfesztiválja, ahol a társas mellett verssel és tánccal is résztvettek.

„Tényleg sokfelé jártunk, én szokás szerint ebben az évben végig jártam a balatoni strandokat a Kékhullám zászló minősítés kapcsán, úgyhogy aktívan részt vettünk a Balaton munkájában, meg a kulturális tevékenységben. És a NABE fő tevékenységében, a társasjátékozásban és annak a bemutatásában. Sajnos el i fogott a negyedik kiadású társasjátékunk. Úgyhogy most azon dolgozunk, hogy frissítjük és újat adjunk ki.”

A helyi csoportot nagy öröm érte. Felvették őket a Keszthelyi Értéktárba a kulturális kategóriába. Nevükhöz számos emléktábla kihelyezése köthető és nagyon sokat tettek a környékért az elmúlt 20 évben. A javaslatot az egyesület titkára, Bajzik Lajosné tette, akinek ez volt a nyolcadik javaslata, amit elfogadtak. Mint elmondta, sokszor nem látványos a munkájuk, és kevés a lehetőség, ahol hallathatják a hangjukat, ennek ellenére lelkesedésük töretlen.

„Hiába tiltakozunk a nádrongálás vagy éppen annak a teljes tönkretétele ellen, a mi szavunk az égig nem hallatszik, de azért tesszük a dolgunkat. És visszatérve a javaslatokra, én úgy gondoltam, hogy a legfontosabb erről tudnia a városnak, hogy Keszthelyen van egy szervezet, egy egyesület egy csoport, a Nők a Balatonért Egyesület, akik felkarolják a régi-régi idők nagyszerű hölgyeit, urait.”

A közgyűlésen számba vették az idei eredményeket és szót ejtettek a 2023-as tervekről is. A 20 éves egyesület továbbra is várja leendőbeli tagjait.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Magyar természetvédők Szövetségének biodiverzitást megörző kampányához csatlakozott a NABE.
| 2023. okt. 17. kedd 17:08 | Keszthely
Születésének 220. évfordulóján emlékezett Deák Ferencre a Nők a Balatonért Egyesület Keszthelyen.
| 2023. már. 22. szerda 15:38 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
| 2022. jún. 14. kedd 19:07 | Nemesvita
A NABE 5.alkalommal rendezte meg a környezet és természetvédelemhez kapcsolódó fesztiválját.
| 2022. máj. 18. szerda 16:07 | Balatonmáriafürdő
Vetőné Zeke Erzsébet munkáját is elismerte a Balatoni Szövetség.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.