+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Télbúcsúztatót rendeztek Vonyarcvashegyen
2024. február 12. hétfő 19:15 - Vonyarcvashegy
Télbúcsúztatót rendeztek Vonyarcvashegyen
Télbúcsúztató délutánt rendeztek Vonyarcvashegyen. A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt, de a szervezők még sok mindennel várták az érdeklődőket. Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az eseményt. Elsősorban a vonyarcvashegyieknek szeretnének közösség- és értékteremtő programokat kínálni.

„Eszünk, iszunk, felvonulunk.” Ezért jött el Dóri a télbúcsúztatóra. Rajta kívül még 22 gyerek öltött maskarát és nevezett a jelmezversenyre.

„Vikinglánynak öltöztem be, azért mert egyszerű jelmez” - mondta Czövek Sára.

A vikinglány mellett, tűzoltó, kalóz, krokodil, és markológép kezelő is tarkította a jelmezesek sorát. A zsűri és a közönség előtt is örömmel mutatkoztak be a gyerekek. Kézművesedni is lehetett, a családok álarcokat készíthettek, de arcfestéssel és csillámtetoválással is készültek a szervezők.

A rendezvényről nem hiányozhatott a fánk. Sütőversenyt hirdettek. Csoki bevonatos amerikai, mogyorókrémes, szalagos, rózsa, mákos és képviselőfánkkal is neveztek. Összesen 13-an méretették meg magukat a szakértő zsűri előtt.

„A motivációt a gyerekeim adják. Nagyon szeretek nekik sütni, illetve a férjemnek is nagyon szeretek sütni. Szeretem nézni, ahogy megeszik, örülök neki, hogy ízlik" - nyilatkozta a fánkversenyre nevező Vajdáné Baráth Barbara.  

A leadott és a szervezők által biztosított fánkokból jótékonysági vásárt hirdettek. A művelődési ház családi programjait támogatták az akcióval.  A farsangi időszak legkedveltebb étele a fánk. Egyes források szerint Olaszországból, Beatrix királyné közvetetésével került Mátyás király udvarába az édes tésztaétel. Sok elnevezése van, pankónak, pampuskának, vagy siskának is hívják. 

Az Üstökös Családi Kompánia interaktív farsangi produkcióval készült. A nagy csörömpölés, zajkeltés a tél elijesztését szolgálja. Ezzel a céllal rendezték meg a vonyarcvashegyi programot. Kolbász, kocsonya, rétes és más téli finomságok is szerepeltek a gasztronómiai kitelepülők kínálatában. Helyi vállalkozókat hívtak a rendezők az első ízben megszervezett télbúcsúztatóra.

Pali Róbert polgármester: „Ebben is megújultunk. Ami jól működő hagyományunk volt, azokat megtartottuk, megerősítettük, de újabbak is szerettünk volna behozni, újabb élményeket adni a helyi közösségeinknek és az ide látogató kedves vendégeinknek, de legfőképpen a családoknak, a vonyarcvashegyi lakosoknak. Ez egy hagyományteremtő, új program, amit most bevezettünk, közösségteremtő, értékteremtő ereje van, hogy közös élményeink legyenek.” 

A rendezők pozitív tapasztalatokkal zárták a programot. A Művelődési Ház és Könyvtár a tervek szerint jövőre is megszervezi a télbúcsúztatót Vonyarcvashegyen.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus