Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A jövő kihívásaira készülnek a Ranolderben
2024. feb. 8. csütörtök | Keszthely
A jövő kihívásaira készülnek a Ranolderben
Jelentős eszközfejlesztés valósult meg a Ranolderben. A Veszprémi Főegyházmegye a fenntartásában működő oktatási intézményeknek hirdetett pályázatot. A 9 millió forint érsekségi támogatásból és az iskola saját forrásából robotokat, okos táblákat és kémiai eszközöket vásároltak, de az iskolakápolnát is fejlesztették.

Ezeknek az úgynevezett padlórobotoknak a használatával az alapvető számolási és algoritmikus készségek is fejlődnek. A technológia, a csapatmunka és a pedagógia találkozik az új eszközöknél.

Két ilyen okostáblát is vásárolt a keszthelyi Ranolder iskola.  A diákok örömmel vették birtokba a legmodernebb eszközöket.

„Nagyon örülök ezeknek az eszközöknek, különösen tetszik az okostábla és a robotok. Szerintem így játékosan és könnyebben tudunk majd tanulni” - nyilatkozta Kulcsár Enikó tanuló. 

A Ranolder vezetése szerint az új eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy az idei központi felvételien született kiemelkedő eredményeket jövőre is elérjék a diákjaik. Az iskola fenntartója a Veszprémi Érsekség. Tavaly írtak ki pályázatot az iskoláiknak. A keszthelyi intézmény több mint 9 millió forintot nyert, amit 3,5 millió forint saját forrással egészítettek ki.

Őry Gábor iskolaigazgató: „Nem volt megkötve az eszközfejlesztésnek az iránya, gyakorlatilag szabad kezet kaptunk a beszerzésre, ami egy picit szakmailag megnehezítette a mi dolgunkat, de kellemes kihívás egy szalmai vezető számára. Megjelöltük a fő csapásirányokat: a matematika, informatika, fejlesztő foglalkozások és a zenei, illetve vizuális nevelés lettek.”

A beruházás részeként fejlesztették a hangtechnikai eszközparkot, számítógépeket vásároltak, kémiai- és készségfejlesztő eszközöket is beszereztek. Az iskola kápolnája új elektromos orgonát kapott, miseruhákat vettek és közösségi helyiséget is létesítettek. A könyvtárat felújították és félmillió forintért vettek új könyveket.

Udvardy György veszprémi érsek az átadón azt mondta, a fenntartó a szükséges eszközöket biztosítja, de ez a támogatás ezen túlmutat. Az oktatás-nevelés fejlesztése mellett kedvesebb légkör jön létre.

„Nem csak egy információt akarunk átadni az oktatás-nevelésben, hanem egy olyan kultúrát, ahol az ember nem csak begyűjti a tudásanyagot, hanem önmaga is fejlődik, sőt képessé válik arra, hogy ezeket az információkat jól tudja kezelni és jól tudja tovább adni a következő generációnak” - nyilatkozta Dr. Udvardy György érsek. 

A tavaly megjelent felhívásra a Veszprémi Főegyházmegye minden iskolája pályázhatott. 15 intézményt támogattak, összesen 48 millió forinttal. A pályázatot idén is meghirdetik.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 8. hétfő 14:48 | Keszthely
Az otthonok mellett munkahelyeket, oktatási intézményeket is megáldanak az atyák a hívek kérésére.
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. okt. 27. péntek 15:51 | Keszthely
Új gépjárművet vásárolt a Veszprémi Érsekség a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolának.
| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
| 2023. aug. 28. hétfő 16:23 | Keszthely
Tavasszal 12,5 millió tankönyvet rendeltek az iskolák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.