+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Épül és szépül Balatongyörök
2024. február 8. csütörtök 19:15 - Balatongyörök
Épül és szépül Balatongyörök
Több, jelentős turisztikai fejlesztésen van túl Balatongyörök. A településnek számos pályázatot is sikerült realizálnia - nem csak az idegenforgalmi szektorban. Az idei évben is arra számít a község vezetése, hogy további pályázati forrásokat sikerül találni.

Ez a kerékpáros pihenő a Szépkilátó mellett épült meg Balatongyörökön. A létesítményt egy pályázatnak köszönhetően ötmillió forintból sikerült megvalósítani. A település körülbelül negyven kilométernyi útjából többet is új aszfalttal burkoltak le, például a Temető út kapott új felületet, illetve parkolóhelyeket is kialakítottak. Ezt a Magyar Falu Programból tudták megvalósítani. A településen további útfelújítások is zajlanak. Ezekről Biró Róbert polgármester beszélt: "A 71-es út mellett egy nagy beruházásunk indult el még a tavalyi évben. Sajnos nem sikerült befejeznünk, még az idei évben is vannak visszamaradt munkák. Ez a 71-es út csapadékvíz elvezetésének a megoldása. Hogyha ez a projekt elkészül, a későbbiekben szeretnénk járdaépítésre pályázni ezen a szakaszon, hiszen a beruházásnak az elsődleges célja az volt, hogy valamikor a járdát meg tudjuk építeni ezen a részen. Elsősorban a beruházáshoz nekünk a nyílt árkot kellett valamilyen szinten becsatornáznunk."

A településen a Petőfi Sándor utcában felújították a Petőfi szobrot. Tervezik az emlékmű körüli háromszög aszfaltozását, valamint az innen a Soós-öböl felé vezető út felújítását. Ezekre már nyertek pályázati forrást. Balatongyörök állandó lakosainak létszáma meghaladja az 1500 főt. Sokan a strandi, valamint az építményadó-kedvezmények miatt választják lakóhelyül a települést. Balatongyörökön tavaly több, mint nyolcvan programot valósítottak meg. Igyekeztek ezeket úgy összeállítani, hogy az idelátogató turisták és a helyi lakosok egyaránt találjanak kedvükre valót.

A polgármester hozzátette: "A 2024-es évben ismét lehetőségünk van turisztikai fejlesztéseket megvalósítani a településünkön. Top Plusz pályázatból a templom körüli térnek a teljes felújítását meg tudjuk valósítani. Ennek a közbeszerzésnek az előkészítése folyik jelenleg. Várhatóan a tavasszal közbeszerzést tudunk kiírni, és az ősszel elkezdődhetnek a munkálatok."

A település egyik büszkesége a Szépkilátó. Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően tavaly itt alakították ki a Lady Hamilton Emlékhelyet. Idén is több pályázatot terveznek beadni, ezekből további fejlesztéseket, programokat szeretnének megvalósítani Balatongyörökön. Jelentős erőt jelent a bevételi források között a vállalkozásoktól származó adó is. 2023-ban a pályázati forrásokkal együtt körülbelül egymilliárd volt a község költségvetése, ez az idei évben várhatóan kilencszázmillió forint körül alakul majd.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus