+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / BAHART: 22 éve nem volt példa ekkora forgalomra
2024. február 5. hétfő 19:15 - Keszthely
BAHART: 22 éve nem volt példa ekkora forgalomra
Több évtizedes rekordot döntött meg a Balatoni Hajózási ZRT. tavalyi utasszáma. A társaság járatain 2023-ban 2 150 000 utas közlekedett. Az elmúlt 22 évben nem volt példa ekkora balatoni forgalomra. A hajóké közül kiemelkedett a kompok utasszáma és szállított kerékpárok darabszáma is jelentősen nőtt.

A BAHART-nak már a személyhajózási szezonban sikerült elérni a 2 millió fölötti utasszámot. Erős volt a nyári szezon. Október végéig mind a kompok, mind a személyhajók forgalma meghaladta a 2019-es számokat is.

Veigl Gábor vezérigazgató: „A kompokon közel 2 százalékkal, a személyhajókon 3,5 százalékkal voltak többen. Ez összességében azt jelenti, hogy 2 150 000 utas választotta a BAHART hajóit.”

A BAHART négy új hajója 2023-ban érkezett meg a Balatonra. A kifejezetten a magyar tenger adottságaira tervezett 2 hajó és 2 komp közül egy-egy jármű már megtette első útját. 40 éve nem történt ilyen mértékű korszerűsítés. Az elavult járműveket kivonták a flottából, a többit pedig a kor kívánalmainak megfelelően fejlesztették.

„Az első hajó, az első komp már próbaüzemét végzi a révben, így találkozhatnak vele az utasok. Hamarosan majd az újak is követni fogják, hiszen húsvétkor bemutatjuk őket. Azt gondolom, hogy nagyon pozitív az utasok visszajelzése, hiszen egy körpanorámával, egy nagyon modern hajóval találkozhatnak. Mindenki kíváncsian várja az új hajót és várja majd természetesen a katamaránokat is, a személyhajókat, amik a legkiemeltebb, a legfrekventáltabb útvonalakra fognak beállni” - tette hozzá a társaság vezérigazgatója. 

Az új járművek mellett a programokra is nagy hangsúlyt fektetnek. Tavaly is nagy sikere volt a 2022-ben indult Kulthajónak. A BAHART és Keszthely együttműködésének köszönhetően a szeptemberi hétvégéken a helyi múzeumok világa elevenedett meg a Festetics György Zeneiskola produkcióival.

Még nagyobb hangsúlyt fektet idén a BAHART a kerékpárosokra. Ennek oka, hogy 2023-ban rekordokat döntött a forgalmuk, azon belül is a személyhajókon mintegy 30 százalékkal nőtt a kerékpárosok száma, a kompokon pedig 130 ezer bringást szállítottak.

Veigl Gábor vezérigazgató rámutatott: „Én nagyon bízom benne, hogy minden évben rekordokról beszélhetünk. Ehhez hozzájárul az is, hogy maga a Balaton is nagyon népszerű, nagyon sok a program, akár itt a tél folyamán is különböző események, gasztroesemények, korcsolyázás, sok minden várja az ide látogatókat, vagy maga a természetnek a szépsége. Természetesen a BAHART is készül, ezért bővítjük a flottát, ezért fejlesztjük folyamatosan a programjainkat, hogy valóban minden igényt kielégíthessünk és minden utast elszállíthassunk.”

A kompok az idei évtől a téli időszakban hétköznapokon 60 percenként, hétvégente pedig már félóránként, sűrített ütemterv szerint közlekednek. A menetrend változása mellett 2024-től a komp bérletként szolgáló BAHART Kártya is megújul.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

forrás: Somogy TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus