Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Növendékek muzsikáltak
2024. jan. 31. szerda | Keszthely
Növendékek muzsikáltak
A magyar kultúra napja előtt tisztelegtek a Festetics György Zeneiskolában. Kedden délután a hangversenyterembe várták a zenekedvelő közönséget a hagyományos hónap végi koncertre. Az iskola egyre népszerűbb a fiatalok körében, több mint 500 növendék tanul muzsikálni az intézmény falai között.

Kizárólag magyar zeneszerzők művei csendültek fel a hangversenyen. Főként Bartók és Kodály darabokat hallhatott a közönség, hiszen ez a két név megkerülhetetlen, ha a magyar zenei kultúráról van szó. A Festetics György Zeneiskolában hagyomány, hogy minden hónap utolsó keddjén fellépnek a növendékek. A legkisebbektől a végzős diákokig mindenki bemutathatta tudását.    

„Igazából anyukám íratott be zongorára. Először még annyira nem nagyon voltam oda érte, mert elég sokat kellett gyakorolni, meg érdekes volt, túl sok a billentyű meg ilyenek. De aztán egyre jobban belejöttem, és teljesen megtetszett a hangszer. Szerintem nagyon szép hangja van és nagyon szeretem.” - mondta a Festetics György Zeneiskola tanulója, Nagy Róbert Benjámin.

A hangszerek mellett énekszó is felcsendült a koncertteremben. A fiatalokból álló kórus nagy sikert aratott a közönség körében. Ugyanígy nagyon népszerű az iskola tanáraiból verbuválódott zenekar. Ők rendszeres fellépői több városi rendezvénynek, de növendékeikkel együtt is szívesen állnak színpadra. Így volt ez ezzel az alkalommal is.

„A tanárok ugyanúgy izgulnak, mint a gyerekek. Természetesen nagyon komolyan vesszük, és mindent beleadunk, ahogy kell. Ha valami hiba történik – akár a gyerekeknél, akár a tanároknál – ezt is el kell fogadni, mert emberek vagyunk, tudunk hibázni. Mindig igyekszünk a lehető legjobb oldalunkat mutatni.” - emelte ki Felföldi Gábor, a Festetics György Zeneiskola pedagógusa.

A zeneiskola koncertjei mindig nagyon népszerűek. Nemcsak a szülők és a nagyszülők látogatják ezeket az eseményeket, hanem a zenekedvelő közönség is. A koncertterem most is zsúfolásig telt érdeklődőkkel. Az iskola vezetése mindig igyekszik változatos és érdekes zenei élménnyel szolgálni. Így nemcsak a jelenlegi, hanem az egykori növendékeket is rendszeresen visszahívják.

„A zeneiskola, a zeneoktatás továbbra is népszerű Keszthelyen. Ezt mind a növendékek létszáma is mutatja, hiszen közel 530 tanulója van a zeneiskolának. A mindennapok tapasztalata is az, hogy nagy örömmel, boldogan jönnek a gyerekek az iskolába.” - tette hozzá Babos Lajos, a Festetics György Zeneiskola igazgatója.

A zeneiskola bérletes hangversenyeket is kínál a zenekedvelőknek. A megvásárolt bérlet árát pedig az oktatás minőségének javítására fordítják.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
Bemutató koncertet szervezett a Festetics György Zeneiskola.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
| 2023. okt. 2. hétfő 17:46 | Keszthely
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
| 2023. jún. 14. szerda 18:01 | Keszthely
Évzáró ünnepséget rendeztek a keszthelyi Festetics György Zeneiskolában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.