+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi ünnepséget szervezett a Keszthelyi Nemzeti Kör
2023. december 8. péntek 15:34 - Keszthely
Adventi ünnepséget szervezett a Keszthelyi Nemzeti Kör
Adventi összejövetelt szervezett a Keszthelyi Nemzeti Kör. Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, amikor az ünnepvárás mellett lehetőség nyílik a közös beszélgetésre, kikapcsolódásra. A résztvevőket szeretetvendégséggel és kulturális műsorral is megörvendeztették.

George Friedrich Lawall zeneszerző saját szerzeményei és átiratai is felcsendültek az adventi zenés-verses délutánon. Gáspár Attila és dr. Fall Judit énekével kápráztatta el a közönséget. Bár rövid volt az idő a közös próbákra, nagy sikerrel adták elő a darabokat.

„Kaptunk egy felkérést a Keszthelyi Nemzeti Körtől, hogy lesz egy évzáró rendezvényük, egy kicsit az adventi hangolódás fényében. És hát mivel egy kórusba járunk, így adódott a lehetőség, hogy George Friedrich Lawall és barátai néven, egy ilyen alkalmi formációval ma három részben színesítsük a civil programot.”

A délutánon műsort adtak a Csány-Szendrey Általános Iskola tanulói. Az ünnepkörhöz tartozó lucázást elevenítették fel.

„Nagyon könnyű volt megtanulni, mert meghallgattuk a zenei felvételeket, készültünk rá, irodalmat olvastunk róla, hogy hogyan is történt régen a lucázás. És így nagy örömmel készültek és vidáman.” - osztotta  meg Havasiné Gubek Zita felkészítő pedagógus.

A fiataloknak ajándékkal is kedveskedtek a szereplés után. Az évzáró eseményen Vozár Péterné elmondta, számos rendezvény valósult meg ebben az évben. A megszokottak mellett újdonságokat is bevezettek és készülnek már a következő esztendőre is.

„Nagyon tartalmas volt az éve, hiszen a könyvklub egyre népszerűbb, ami talán minden héten megrendezésre került a Muskátli cukrászdában, de a hagyományos rendezvényeink is mind megrendezésre kerültek. Akár a Rákóczi-megemlékezés vagy a pozsonyi csata emlékére szervezett program. Mindegyiket meg tudtuk rendezni jó színvonalon. És azon vagyunk, hogy a továbbiakban még több új színfoltot hozzunk.”

A délután során szeretetvendégséggel is kedveskedtek a résztvevőknek. A Keszthelyi Nemzeti Kör várja a továbbiakban is a csatlakozni kívánókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus