Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Adventi készülődés volt a Ranolder iskolában
2023. nov. 30. csütörtök | Keszthely
Adventi készülődés volt a Ranolder iskolában
Koszorúkötéssel egybekötött teadélután volt a Ranolder iskolában. A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra, akik szüleikkel megismerhették az intézményt. A családok elkészíthették saját adventi koszorújukat és a tantermeket is ünnepi díszbe öltöztették. Az iskola vezetése szerint az ilyen alkalmak többet jelentenek, mint ha csak szavakkal mutatnák be a Ranoldert.

Leendő elsősök a Ranolder iskolában. Szüleikkel, testvéreikkel jöttek el, hogy adventi koszorút készítsenek. Az ünnepre hangolódás mellett az intézmény elsődleges célja a bemutatkozás.

Őry Gábor iskolaigazgató: „Szerintünk egy ilyen foglalkozás - ami egy összejövetel és foglalkozás kombinációja – több mindent elmond rólunk, mintha szavakkal beszélünk, vagy egy előadást tartunk magunkról. Gyakorlatilag ezzel már, hogy hangsúlyozzuk az adventnek a jelentőségét, már ezzel megpróbálunk egy értéket közvetíteni.”

Az adventi koszorú még a nem vallásos családok otthonában is elterjedt. Elnevezése a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami azt jelenti: az Úr eljövetele. A feljegyzések szerint 1839-ben egy németalföldi lutheránus lelkész készített először adventi koszorút 28 gyertyával. A szokás Európában a 20. században terjedt el és időközben négyre csökkent a gyertyák száma, jelképezve a vasárnapokat.

„Három lilánk van. egy rózsaszínünk” - sorolta Tóth-Deák Dalma. Hagyományosan ezek a gyertyák színei. A kreativitás és a változó divat eredménye, hogy már más színekkel és a legkülönbözőbb termésekkel, örökzöldekkel, szárított citrusokkal, szalagokkal, egyéb díszekkel is dekorálják az ünnepi jelképet.

Az ünnepre hangoldód rendezvényen az iskola tanulói is műsort adtak. A Ranolder vezetésének egész éves célja, hogy a keresztény ünnepeket, a hozzájuk kapcsolódó eseményeket együtt élje meg az iskola közössége.

„Mi most már nyolcadik éve járunk ide a gyerekekkel és nagyon elégedettek vagyunk, szeretjük az iskolát, sok program van, az ünnepekre külön készülünk, iskolai bál, tánc, mindenféle, úgyhogy szeretjük nagyon” - vélekedik Pálfi Judit. 

A Randolder iskola idén több olyan rendezvényt tartott, melyen a tanulók és családjuk mellett az óvodásokat, leendő elsősöket is várták. Szeptember utolsó napján nagyszabású családi napot szerveztek, de rajzpályázat és ovis szombat is volt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Érsekségi támogatásból és az iskola saját forrásából robotokat, okos táblákat és kémiai eszközöket vettek
| 2024. jan. 8. hétfő 14:48 | Keszthely
Az otthonok mellett munkahelyeket, oktatási intézményeket is megáldanak az atyák a hívek kérésére.
| 2023. okt. 27. péntek 15:51 | Keszthely
Új gépjárművet vásárolt a Veszprémi Érsekség a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolának.
| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
| 2023. aug. 28. hétfő 16:23 | Keszthely
Tavasszal 12,5 millió tankönyvet rendeltek az iskolák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.