+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Komoly zene nincs, csak jó, vagy rossz"
2023. november 15. szerda 12:25 - Keszthely
"Komoly zene nincs, csak jó, vagy rossz"
A programban Haydn, Weiner, Csajkovszkij szerzeményei kaptak helyet, amiket a Liszt Ferenc-díjas karmester, Hámori Máté vezényelt. A Filharmónia bérletet váltók elismert karmestereket, szólistákat hallhatnak.

A Danubia Zenekar azt vallja, hogy komoly zene nincs, csak jó, vagy rossz zene. Színes repertoárral igyekeznek minél szélesebb közeget behívni koncertjeikre.

„Tehát olyanok, akik erre készülnek és minden évben valószínű megveszik a bérletüket, és szeretnek klasszikus zenei koncertre járni, velük egy kicsit könnyebb dolgunk van, hiszen tudják azt, hogy mire számítsanak és mit hozhatunk nekik. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezeken a bérletes koncerteken amerre mi járunk az országban, mindenhol nagyon-nagyon lelkesen és meleg szívvel fogadnak minket.” nyilatkozta Hámori Máté, a Danubia Zenekar karmestere.

A este folyamán felcsendült Haydn: D-dúr zongoraversenye, Weiner Szerenádja  és Csajkovszkij 5. szimfóniája. A színház vezetése szerint régóta várt előadásnak lehettek szem és fültanúi a zeneszerető látogatók.

„Én úgy gondolom, hogy mindenki izgatottan tekint erre az előadásra, hiszen a covid után években ez már várható volt, hogy a filharmónia előrukkol valamilyen új ötlettel. A bérleteseink már találkozhattak az idei év meglepetésével. Én úgy gondolom, hogy a mai nap is mindenképp egy kellemes kóstolót és betekintést ad a keszthelyi közönségnek a filharmónia idei összeállításába.” fogalmazott Stadler Tímea, a Balaton Színház igazgatója.

A Filharmónia több átalakulása mellett több mint 7 évtizede szolgája a magyar zenei életet. A Filharmónia Magyarország nevet 10 éve vették fel.  Azóta azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbbek a közönség körében.

„Nagy öröm számomra például Keszthely is, ami nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, bérletes közönségében nagy öröm volt az elmúlt években is a közönséget látni, ahogy egyre többen érdeklődnek a klasszikus zene iránt itt Keszthelyen, annak ellenére, hogy annyira nagy város, mint amennyire kitűnőek a lehetőségei, a színpadot, és a termet tekintve.” - hangsúlyozta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Balaton Színház a Filharmónia bérletben 4 koncerttel hozza közelebb a zenét a közönséghez. Ennek a nyitánya volt a Danubia Zenekar. Olyan kivételes fellépők jönnek még Keszthelyre, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar, vagy az Anima Musicae Kamarazenekar. A programot egy színészlegendákkal tűzdelt rendhagyó gálakoncert is tarkítja.

Pelikán Péter - KeszthelyTV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus